18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Årets Linköpingshjärta arrangerar “Gemensam jul” igen


Michael Gharib blev nu i höst utsedd till “Årets Linköpings hjärta” på Tappra barngalan den 10 november. En välförtjänt utnämning av ideella organisationen. Tappra barn.

Gharib blev utsedd till Årets Linköpings hjärta med anledning av att han för sjätte året i rad arrangerar “En gemensam Jul”. Ett välgörenhetsarrangemang där han, tillsammans med sina supporters vill sprida glädje i vintermörkret nere i Munkkällarens.

Julen ska vara gemenskap

Julen är en tid för gemenskap då man gärna träffar vänner och familj, men för många är det också en väldigt ensam högtid. Man kanske inte har nära och kära i närheten eller så räcker inte riktigt ekonomin till för alla måsten under julen.
Michael har alltid brunnit för att hjälpa andra, något som kommit med från uppväxten och han har alltid upplevt det som kul att göra människor glada.

– Idén fick jag när jag drev restaurang för många år sedan, berättar Michael och fortsätter

– Det är många som inte kan fira den jul som man kanske önskar då pengarna inte riktigt räcker till. Inte minst idag när så många priser skjuter i höjden. Jag ville skapa något för barnen som naturligtvis skulle vara helt alkohol- och drogfritt då det tyvärr också är ett problem för många speciellt under julen.

Söker samarbetspartner och sponsorer

För att kunna bjuda på ett traditionellt julbord och ge julklappar till så många som möjligt har Michael ett antal samarbetspartners som bidrar på olika sätt. Restaurang Cioccolata, Lucullus, Munkkällaren, Dagab Närlivs och Föreningen Östergötlands Barn och Linköpings Listan är några av de större bidragsgivarna. Sedan finns det också ett antal som vill vara med men vara anonyma.
– Utan mina samarbetspartners skulle vi aldrig kunna genomföra arrangemanget, säger Michael.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °