16.7 C
Linköping
tisdag, juli 23, 2024

Rån, misshandel och förundersökning om mord

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Rån i Norrköpingslägenhet

Polisen larmades till en adress i Såpkullen, Norrköping. En man hade i sitt hem rånats av tre personer under vapenhot. Rångodset ska utgöras av ett TV-spel.

Polisen åkte till platsen med flera resurser för att kunna gripa gärningsmännen men de hade hunnit lämna.

Patrullerna fortsatte sitt arbete genom förhör och dörrknackning. Vidare användes en hundpatrull för att söka spår. Detta arbete kommer att fortsätta under dagen då lägenheten nu är avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

Brottet rubriceras som grovt rån. Mannen skadades inte fysiskt under händelsen.

Avliden person anträffad i lägenhet i Marielund, Norrköping 

Polispatrull kallas igår kväll till en lägenhet i området Marielund i Norrköping. På plats anträffas en avliden person. Det finns omständigheter som gör att man i nuläget inte kan utesluta brott och en förundersökning om mord inledd.

Två personer är misstänkta för mord. Det rör sig om två män, men ytterligare information om dessa kan inte lämnas i nuläget. 

Platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Den kommer att vara avspärrad till dess att dödsorsaken är fastställd. Det rör sig om ett dödsfall med oklara omständigheter varpå förundersökning om mord inletts. Detta genererar många utredningsåtgärder som genomförs fortlöpande. 

Man gripen efter misshandel i Lagerlunda, Norrköping

Polis ryckte under onsdagseftermiddagen ut till Lagerlundaområdet där en man i 50-årsåldern blivit misshandlad. Mannen fick skador i ansiktet och ska ha tappat flera tänder. 

Den misstänkte gärningsmannen hade lämnat platsen men kunde hittas och gripas efter sök av polispatruller på plats.Den misstänkte gärningsmannen är i 45-årsåldern. 

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
16.7 ° C
17.7 °
16.2 °
79 %
5.1kmh
100 %
tis
23 °
ons
18 °
tor
21 °
fre
24 °
lör
23 °