-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Debatt: Pengarna finns men….. Läggs på fel verksamheter

Linköpings kommun verkar ha gått om pengar, men pengarna måste användas för att stärka det förebyggande arbete av brott i samhället.
” Miljonsatsningen som S-M-styret avsätter ska gå till insatser som ska göra det tryggare och säkrare för kommunens medarbetare att utföra sitt arbete”; saxat från pressmeddelandet som de styrande i kommunen skickade ut i veckan angående extrasatsningar i den kommunala förvaltningen.

Vem är utsatta/hotade?

– På vilket sätt är kommunens anställda på något sätt utsatta och hotade?

Om det finns polisanmälningar kring detta hot och våld borde väl det få vår statliga polisväsende att reagera och utreda.

I 11 år har jag arbetat på Kronofogden, och jag aldrig känt mig utsatt eller hotad, så jag förstår inte varför anställda på Linköpings kommun känner sig utsatta, och utsatta av vem?

Om socialsanställda känner sig “utsatta” handlar det till stor del om effekten av kommunen/myndigheten behandlar sina medborgare. Makt är farligt, speciellt om man använder den mot just de som är utsatta och i det här fallet sårbara är de som söker hjälp från myndigheter.

Ska kommunen bygga en egen polisstat?

En del av satsningen ska läggas på fler väktare på socialförvaltningen. Vakter finns redan, oftast ser man de, går runt och har tråkig i receptionen,
Inköp av flera larm och andra digitala hjälpmedel. Det borde räcka med de larm som redan finns.
Köp av konsultstöd när antalet mer komplexa ärenden inom socialtjänsten ökar. Inköp av konsulter är onödigt, eftersom socialtjänsten inte behöver köpa in sådana tjänster. Kommunen borde utbilda sin egen personal istället.

Satsa på den som är utsatta
Min personliga åsikt är att pengarna ska satsas på att hjälpa utsatta som måste gå till Socialtjänsten. Vissa medborgare känner sig hotade av myndigheterna, särskilt om det gäller myndigheternas hårda åtgärder. Med rätt vägledning, information och förebyggande åtgärder skulle det inte vara något hot mot socialtjänsten eller någon annans personal.

Jag tror att S och M med detta vill visa att hot, hat och brottslighet mot kommunen är väldigt stort, vilket inte riktigt stämmer. Jag hoppas att Linköpingsborna inte faller offer för denna falska bild som politikerna försöker bygga upp idag.

Fördela om resurser

Jag håller med om att vi har en hög kriminalitet, och problem med de unga gängkriminella, men vi har också skattemedel/resurser att arbeta med problemen. De sju miljonerna som ska läggas på att socialförvaltningens infrastruktur borde läggas på integrationsområdet med insatser för information och utbildning om hur Sverige fungerar.

Kommunen ska fokusera på detta uppdrag och inte på att försöka flytta runt familjer mot deras vilja.

Politiker isolerar sig
Linköpings kommunstyrelse och alla nämnder stängde sina dörrar för allmänheten. Detta var initierat av ett ordförandebeslut?
Vad finns då bakom dessa stängda dörrar och sammanträden, som allmänheten, väljare och journalister, inte ska få reda på?
Vi vet alla vad som brukar hända “bakom stängda dörrar”.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °