-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Sopbil brann i Tannefors – Kungsbergsskolan fick Inrymmas

I morse gick ett larm om att det brann i en sopbil på Nya Tanneforsvägen. Klockan 09:40 var räddningstjänsten framme till den soplastbil samt en personbil som då brann med öppna lågor på Nya Tanneforsvägen.

Klockan 10:03 var branden i fordonen är släckta och eftersläckningsarbetet påbörjades för att sedan kunna lämna över ärendet till verkstadspersonal och bärgare.

Men anledning av en matavfallsbil har brunnit på Nya Tanneforsvägen kommer Tekniska verken att undersöka vad som hänt, och kommer att följa upp enligt de rutiner som finns. Bolaget har en pågående dialog med entreprenören och bistår polisen i utredningsarbetet.

Inrymning inleddes på Kungsbergsskolan

Elever och personal på Kungsbergsskolan fick snabbt ta sig in i skolans lokaler på grund av den kraftiga branden i en sopbil i Tannefors under förmiddagen.

Personal på Kungsbergsskolan, som ligger i närheten, uppmärksammade röken och att det kom höga smällar från branden. De beslutade snabbt att inrymma elever och personal. Det tog bara några minuter så var alla elever och personal på plats inne i skolans lokaler. Vårdnadshavare har informerats om händelsen.

– Hälften av eleverna var ute på rast, så de såg vi till att de kom in, och den andra hälften var på väg ut, men det kunde vi stoppa, säger rektor Jessica Wågh på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °