18 C
Linköping
lördag, maj 25, 2024

Sopbil brann i Tannefors – Kungsbergsskolan fick Inrymmas

I morse gick ett larm om att det brann i en sopbil på Nya Tanneforsvägen. Klockan 09:40 var räddningstjänsten framme till den soplastbil samt en personbil som då brann med öppna lågor på Nya Tanneforsvägen.

Klockan 10:03 var branden i fordonen är släckta och eftersläckningsarbetet påbörjades för att sedan kunna lämna över ärendet till verkstadspersonal och bärgare.

Men anledning av en matavfallsbil har brunnit på Nya Tanneforsvägen kommer Tekniska verken att undersöka vad som hänt, och kommer att följa upp enligt de rutiner som finns. Bolaget har en pågående dialog med entreprenören och bistår polisen i utredningsarbetet.

Inrymning inleddes på Kungsbergsskolan

Elever och personal på Kungsbergsskolan fick snabbt ta sig in i skolans lokaler på grund av den kraftiga branden i en sopbil i Tannefors under förmiddagen.

Personal på Kungsbergsskolan, som ligger i närheten, uppmärksammade röken och att det kom höga smällar från branden. De beslutade snabbt att inrymma elever och personal. Det tog bara några minuter så var alla elever och personal på plats inne i skolans lokaler. Vårdnadshavare har informerats om händelsen.

– Hälften av eleverna var ute på rast, så de såg vi till att de kom in, och den andra hälften var på väg ut, men det kunde vi stoppa, säger rektor Jessica Wågh på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det rör sig bland annat...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Socialdemokraterna och Moderaterna ska under mandatperioden prioritera ökad trygghet och minskad kriminalitet. Detta innefattar...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18 ° C
19.2 °
13.7 °
80 %
3.1kmh
0 %
lör
18 °
sön
26 °
mån
25 °
tis
26 °
ons
19 °