1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

DEBATT: Vart ska familjerna tvingas flytta?

Almina Imamovic, jurist

Den 11 november 2023 läste jag på Sveriges Radio P4 Östergötlands hemsida att Linköpings kommunalråd Annika Krutzén (M) berättade att föräldrar/familjer ska kunna tvingas flytta för att få bort sina barn från kriminalitet.
“Det är nödvändigt att ge barn en bra chans att bryta sitt destruktiva beteende”, säger Annika.
Jag tycker att det är väldigt konstigt av Krutzén, eftersom vi på Freedom Sweden, för inte så länge sedan, har presenterat en lösning för kommunalrådet på hur vi kan få unga och barn ur brott och samtidigt hjälpa föräldrarna att återta familjens ursprungliga roll.
Detta visar tydligt att Annika Krutzén tydligen har ett större fokus på att stödja SD:s politik i det fruktansvärda Tidöavtalet, där moderata politiker “sålde” sig själva för en maktposition.
Ja undrar nu, hur man skulle kunna ha förtroende för sådana politiker?

Civilsamhället vill engagera sig, hjälpa till att lösa problemet, hjälpa de nya invandrarna att integreras i det svenska samhället, men dagens politiker tackar nej till all hjälp och vill istället göra situationen ännu värre för familjerna.

Vart vill Annika flytta familjerna? Till en annan stad?

Flytta problemen till någon annan för att lösa detta? Vill Annika kanske, som hennes partikollega migrationsministern, skicka tillbaka alla till sina hemländer, tillbaka till fattigdom, krig och helvetet?
Jag minns moderata ordförande och stadsminister Fredrik Reinfelds tal om ”att svenskarna ska öppna sina hem och hjärta”, och undrar nu, hur kan Moderaterna så snabbt ändra sin politik, från human till rasistisk?

Ta hjälp av civilsamhället

Freedom Sweden är en ideell organisation i Linköping som vill hjälpa alla utsatta människor i samhället till rättvis behandling, där de kan få stöd, råd och vägledning.

Vårt projekt “Föräldraskap i Sverige och föräldrar över gränser”, har en del svar på hur ska Sverige kan lösa problem som utsatta familjer har att se till så barn kommer tillbaka på rätt väg.
För god integration är det viktig att lära känna kultur och seder i det nya landet. Vuxna invandrare upplever ofta en splittrad situation med beroendeförhållanden till det gamla och nya landet.

Ständig förändring
Invandrarbarns utveckling påverkas av det samhälle som deras föräldrar kommer ifrån. Även om föräldrarna oftast vill behålla uppfostringsmönstret från den egna kulturens normsystem, kan det vara svårt eftersom, den kultur barnen växer upp med utanför sitt hem kommer att spela en stor roll för hur barnen kommer att bli som människor.

Det får inte glömmas bort att både ursprungslandet och det nya landet är i ständig förändring. Där uppkommer många problem. Det är inte enbart mellan barn och föräldrar konflikter uppstår. Konflikter och missförstånd kan även uppstå för invandrarföräldrar i arbetslivet och i samhället, där de möter det svenska samhället och har kontakt med det, i den pågående integrationen.
Freedom med flera ideella krafter i svenska civila samhället är villiga att hjälpa till!

Almina Imamovic, jurist

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °