-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Kommunens miljö och- jämlikhetsstipendium delades ut idag

Vid en pressträff i stadshuset onsdagen den 8 november tillkännagavs det att årets “miljö- och naturvårdsstipendium” tilldelades Byalag 1050 för sitt föredömliga arbete för en hållbar utveckling i närheten av Vreta Kloster och på samtidigt fick Rezzkallah Malke stipendiet för “mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete”.

Prissumman i miljö- och naturvårds stipendium ligger på 10 000 kronor.

– Vi är glada att få tilldela miljö- och naturvårdsstipendiet till Byalag 1050 för deras föredömliga insatser. Genom att samla människor i sin närmiljö skapar de engagemang för miljö- och naturvårdsfrågor och stärker samtidigt gemenskapen på landsbygden, säger Stefan Erikson (M), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Stipendiaterna; Sebastian Cavalli-Björkman, Bengt Larsson, Marie Geivald från Byalag 1050 samt Rezzkallah Malke flankeras på bilden av kommunalråden Stefan Erikson och Kristina Edlund. Foto.Per Conning.

Prissumma på 15 000 kronor

Årets stipendium för mångfalds-, integrations- och jämlikhetsarbete gick till Rezzkallah Malke för sitt mångåriga engagemang för integration- och asylverksamhet i Skäggetorp inom ramen för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet. Priset, 15 000 kronor ur Stiftelsen Linköpings kommuns stipendium för mångfalds- integrations- och jämlikhetsarbete, delades ut av Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det är angeläget att vi minskar segregationen i Linköping, därför är det glädjande att få uppmärksamma Linköpingsbor och organisationer som gör skillnad, säger Kristina Edlund.

En förebild

Rezzkallah Malke, årets stipendiat, är också glad och stolt över utmärkelsen. Den 5 december 2023 kommer Rezzkallah Malke samt företrädare för Byalag 1050 att närvara på kommunfullmäktiges årliga middag för utdelning av stipendierna.

– Det känns som ett erkännande av att det jag gör är viktigt. Jag försöker vara en förebild i ett mångkulturellt samhälle där mångfald, integration och jämlikhet möts. Just nu leder jag nio olika kurser i Skäggetorp där vi tränar vardagssvenska på olika sätt. I en av grupperna deltar åtta olika nationaliteter och den äldsta deltagaren är 78 år gammal. Mitt mål är att de som deltar i kurserna ska lära sig hur det svenska samhället fungerar och bli bättre på språket så att de kan få ett jobb eller fortsätta studera. Mitt främsta råd till nyanlända är alltid att lära sig svenska så snabbt som möjligt, för det är nyckeln till framtiden, berättar Rezzkallah Malke.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °