23.1 C
Linköping
lördag, maj 25, 2024

Åldringsbrott i Motala

Åldringsbrott i Motala

Bedragare har i Motala förmått flera äldre personer att logga in med Bankid på sina banker samt kommit hem till målsägande för att hämta kontokort.

Tillvägagångssättet känns igen från tidigare liknade fall. En gärningsman ringer upp och påstår att någon gjort något otillbörligt med målsägaren konto och man erbjuder sig att rätta till detta.

Gärningsman kom hem till drabbade

Det andra sättet är vittnesuppgifter innan och efter att en gärningsman varit hemma hos någon drabbad som drabbats av dessa brott mot äldre. Kom ihåg att dessa personer kan vara mycket trevliga och kunniga i sitt brottsliga liv. Dessutom frågar de ofta efter värdesaker som finns i hemmet.

Det är ännu oklart vilka summor som stulits under dagen.

Ingen bank kommer hem för att hämta kontokort

Tillsammans kan man hjälpas åt att stoppa detta. Dels genom att tala med varandra om bedrägerier. Det kommer aldrig att hända att en bank kommer hem till någon för att hämta ett kontokort eller värdesaker.

Prata med varandra om detta och hör genast av er till polisen om ni misstänker att brott pågår.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det rör sig bland annat...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Socialdemokraterna och Moderaterna ska under mandatperioden prioritera ökad trygghet och minskad kriminalitet. Detta innefattar...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
växlande molnighet
23.1 ° C
23.2 °
19.7 °
58 %
4.1kmh
29 %
lör
23 °
sön
26 °
mån
25 °
tis
26 °
ons
19 °