2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

4,5 miljoner avsatt till extra lönepåslag 2023 i äldreomsorgen

Nästa år kommer en dela av Linköpings kommuns medarbetare inom äldreomsorgen att få ett extra lönepåslag på i genomsnitt 1 000 kronor i månaden. S-M-styret har i äldrenämndens internbudget avsatt 4,5 miljoner kronor till höjda löner utöver redan beslutad lönerevision.

– Med den här satsningen vill vi göra det mer attraktivt att jobba inom äldreomsorgen och samtidigt skicka en tydlig signal om att vi värdesätter våra medarbetare, säger Jonatan Hermansson (S), ordförande i äldrenämnden i ett pressmeddelande.

Lönepåslag till särskilt yrkesskickliga

Lönesatsningen riktar sig till särskilt yrkesskickliga undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt vissa chefer. Bedömningen är att cirka 30 procent av de anställda inom dessa yrken kommer att omfattas av lönesatsningen. Lönepåslaget sätts individuellt och kan variera, precis som den ordinarie lönerevisionen.

Om lönepåslaget:

Särskilt yrkesskicklig är en individuell bedömning som görs utifrån kriterier som kompetens, specialistkunskap och erfarenhet, som leder till förbättrade resultat och bidrar till verksamhetens mål sett över tid. Yrkesskicklighet är något som utvecklas med tiden, varför Linköpings kommun räknar med att de flesta som berörs av lönesatsningen kommer att vara erfarna medarbetare med lång erfarenhet i yrket.

RELATERADE ARTIKLAR

En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °