2.2 C
Linköping
måndag, februari 26, 2024

Länsstyrelsen genomförde Östen – samverkansövning kring Cyberattack


Under hösten har Länsstyrelsen tillsammans med alla kommuner i Östergötland, Region Östergötland, Polismyndigheten och flera andra samverkansparter i länet genomfört en regional övning.

Övningen heter Östen och är en samverkansövning där alla aktörerna simulerade en cyberattack. I scenariot fick alla parter öva på både ordinarie och alternativa larmkedjor och kommunikationsvägar vid kris.

– Det var ett stort engagemang från alla aktörer som var i övningen. Vi har en god samverkan i länet och med övning blir den ännu bättre. Nu drar vi lärdomar om vad som fungerar bra i vårt sätt att lösa problem tillsammans och vad vi behöver utveckla, säger Jenny Knuthammar, försvarsdirektör på Länsstyrelsen Östergötland i ett pressmeddelande.

Cyberattack
Attacken innebar kraftig påverkan på tillgången till kommunikation i form av telefoni och internet, brist på drivmedel och el samt problem med betalningsflöden. Lägesbilden bedömdes kontinuerligt och olika åtgärder planerades dels för oss som myndighet, dels tillsammans med de andra aktörer som var delaktiga i övningen. Det planerades även för gemensamma prioriteringar och kommunikationsinsatser inom länet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen bland annat...
En lugn natt trots löningshelg. Inget större ärende. Krockade med älg Klockan 22.54 en älgolycka mellan...
Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
något regn
2.2 ° C
2.8 °
1.7 °
99 %
2.6kmh
75 %
mån
4 °
tis
6 °
ons
5 °
tor
6 °
fre
8 °