13.4 C
Linköping
söndag, maj 26, 2024

DEBATT: Palestina – Israel

Ferri Davoudi, fredsaktivist

Under tisdagskvällen bombades al-Ahli al-Arab-sjukhuset i Gaza. Minst 500 personer uppges ha dödats, många av dem barn och kvinnor, enligt Pelestinas hälsomyndigheterna och läkare Utan gränser.
– Massakern saknar motstycke, säger palestinska talespersonen Mahmoud Basal.

Detta barbariska t anfall väck enorma protester runt om världen.

Men hyckleriet i väst är öronbedövande. När palestinska motståndsorganisationer genomförde sitt anfall mot Israel för en vecka sedan var omvärlden snabba med att fördöma morden på civila israeler.
Dödandet av civila är alltid hemskt.

Men när det palestinska motståndet beskrivs som barbariska vildar som skär halsen av spädbarn av allt att döma en lögn medier okritiskt fört vidare,
När bomberna regnar över Gaza, intensivare och mer urskillningslöst än någonsin tidigare, ställs inga krav på fördömanden. Inga nyhetsuppläsare beskriver Israel som en ockupationsmakt.
Mantrat om att ”Israel har rätt att försvara sig” kablas ut, som om vedergällningsbombningar inte redan dödat dubbelt så många som i hamasattacken mot Israel.
Israels attacker började inte med förra veckans terrorbombningar mot Gaza. Det har pågått i 75 år, lika länge som staten Israel existerat. Israel är bokstavligt talat byggt på ruinerna av utplånade palestinska byar. Många av de bosättningar och kibbutzer runt Gaza byggda på platser där det tidigare bodde palestinier.

Ferri Davoudi

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det rör sig bland annat...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Socialdemokraterna och Moderaterna ska under mandatperioden prioritera ökad trygghet och minskad kriminalitet. Detta innefattar...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
13.4 ° C
14.2 °
10.7 °
94 %
1.5kmh
7 %
sön
25 °
mån
25 °
tis
23 °
ons
18 °
tor
15 °