3.2 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

DEBATT: Palestina – Israel

Ferri Davoudi, fredsaktivist

Under tisdagskvällen bombades al-Ahli al-Arab-sjukhuset i Gaza. Minst 500 personer uppges ha dödats, många av dem barn och kvinnor, enligt Pelestinas hälsomyndigheterna och läkare Utan gränser.
– Massakern saknar motstycke, säger palestinska talespersonen Mahmoud Basal.

Detta barbariska t anfall väck enorma protester runt om världen.

Men hyckleriet i väst är öronbedövande. När palestinska motståndsorganisationer genomförde sitt anfall mot Israel för en vecka sedan var omvärlden snabba med att fördöma morden på civila israeler.
Dödandet av civila är alltid hemskt.

Men när det palestinska motståndet beskrivs som barbariska vildar som skär halsen av spädbarn av allt att döma en lögn medier okritiskt fört vidare,
När bomberna regnar över Gaza, intensivare och mer urskillningslöst än någonsin tidigare, ställs inga krav på fördömanden. Inga nyhetsuppläsare beskriver Israel som en ockupationsmakt.
Mantrat om att ”Israel har rätt att försvara sig” kablas ut, som om vedergällningsbombningar inte redan dödat dubbelt så många som i hamasattacken mot Israel.
Israels attacker började inte med förra veckans terrorbombningar mot Gaza. Det har pågått i 75 år, lika länge som staten Israel existerat. Israel är bokstavligt talat byggt på ruinerna av utplånade palestinska byar. Många av de bosättningar och kibbutzer runt Gaza byggda på platser där det tidigare bodde palestinier.

Ferri Davoudi

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.2 ° C
3.7 °
-0.3 °
88 %
3.6kmh
0 %
lör
3 °
sön
6 °
mån
5 °
tis
6 °
ons
6 °