22.1 C
Linköping
tisdag, juli 23, 2024

Region Östergötland på åttonde plats bland 21 regioner

Nio av tio patienter som varit i kontakt med den specialiserade sjukhusvården i Östergötland har fått ett gott helhetsintryck. Det visar resultaten av den senaste nationella patientenkäten, som presenteras i dag.

Region Östergötland placerar sig på en åttonde plats bland samtliga 21 regioner när det gäller öppenvården, och på en femte plats vad gäller slutenvården.

91 procent är nöjda

– Den här typen av patientenkäter är viktiga för att kunna ta del av patienternas uppfattningar. Det ger oss värdefull kunskap för att kunna utveckla hälso- och sjukvården, säger regionrådet Fredrik Sjöstrand (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Totalt sett ligger resultaten för Östergötland på eller över rikssnittet inom de flesta dimensioner i enkäten. Av de tillfrågade patienterna uppger 91 procent att de har goda upplevelser av sina besök eller sjukhusvistelser. Resultaten varierar något för öppen respektive sluten vård.

170 000 patienter deltog i enkäten.

Sveriges Kommuner och Regioner genomför återkommande nationella patientenkäter som samlar in patienters erfarenheter och upplevelser av vården.

Mätningen genomförs vartannat år. Denna gång har mer än 170 000 patienter i landet deltagit och delat med sig av sina erfarenheter från både öppen och sluten vård.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt molnighet
22.1 ° C
22.8 °
21.7 °
59 %
4.6kmh
20 %
tis
23 °
ons
21 °
tor
20 °
fre
24 °
lör
23 °