-9.4 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Håll grund- och gymnasieskolor stängda för obehöriga

Liberalerna i Linköping vill öka säkerheten på Linköpings kommunala skolor genom att samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor får skalskydd och hålls stängda för obehöriga.

Vi det senaste kommunfullmäktigesammanträdet i tisdags anmälde liberalerna en motion där partiet yrkar på att: Samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor får skalskydd och hålls stängda för obehöriga.

Liberalerna menar att hålla skolorna låsta är en förebyggande åtgärd som minskar risken för incidenter.

Flera allvarliga incidenter i skolan

De senaste åren har det inträffat flera allvarliga incidenter på Linköpings kommunala skolor, så sent som i augusti i år fick en obehörig person avisas från en skola av polis. Detta var tyvärr ingen engångsföreteelse att obehöriga personer tar sig in och vistas på våra skolor för att till exempel ställa till med bråk eller sälja droger

– För att skapa trygghet och förhindra att obehöriga personer tar sig in, har flera av kommunens skolor redan idag valt att ha helt, eller delvis låsta dörrar till sina entréer. Vi anser att det ska gälla samtliga kommunala grund- och gymnasieskolor. Det är nu hög tid att frågor om elever och lärares trygghet i skolan kommer högre upp på agendan, säger Åsa Wennergren (L), gruppledare i ett pressmeddelande.

– Skolan är ingen allmän plats utan en arbetsplats för elever och personal. Hos vissa finns det en tanke om att skolan ska vara en mötesplats för både barn och vuxna och omfatta mer än själva undervisningen. Ambitionen må vara lovvärd, men den får inte ske till priset av säkerhet och trygghet för elever och lärare.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev skjuten...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-9.4 ° C
-6.2 °
-10 °
92 %
3.1kmh
100 %
tis
-6 °
ons
-5 °
tor
-3 °
fre
-3 °
lör
-8 °