-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Ostlänken byggs – Men vad händer med fortsatt utbyggnad till Jönköping?

Region Östergötland har samarbetat med flera andra regioner kring behovet av att öka järnvägskapaciteten i södra Sverige. Arbetet har fokuserats på Ostlänken men stambanans fortsatta sträckning ner mot Jönköping verkar vara mer osäker.

Järnvägssträckan mellan Linköping och Jönköping spelar en viktig roll för den regionala utvecklingen. Nu tecknar Region Östergötland och Region Jönköpings län en gemensam avsiktsförklaring om att arbeta för att öka kapaciteten på sträckan och förbättra järnvägssystemet i södra Sverige. I dag fattade trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland beslut om avsiktsförklaringen.

– Det känns bra att vi tillsammans med Region Jönköpings län tydligt kan gå fram med vår gemensamma ambition för järnvägen i området. Jag ser fram emot ett fördjupat samarbete, säger Jan Owe-Larsson (M), regionråd och ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden på Regionens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °