Linköping

Stöd insamling för uppklarnade av mordet på Sargonia Dankhas

Under en presskonferens som handlade om hur och när rättegången mot Sargonia Dankhas misstänkte mördare i Italien ska gå till, presenterades samtidigt en insamling för att målsägaren, Sargonias mamma Ghriba Shabo, ska kunna betala de advokatkostnader som uppstår .

Sargonia Dankha försvann den 13 november 1995 och misstänktes efter en tid vara mördad. Nu 28 år senare så verkar det som om att mordet håller på att nystas upp i och med den rättegång som planeras att starta 13 oktober i år i Italien.

På presskonferensen berättade målsägarens advokat, Francesco Rubino hur den misstänkte 73- årige mannen gripits och sedan häktats i somras samt att ärendet nu var framme för förhandlingar i domstol.

Insamling startade igår

Igår startade Stadsmissionen en insamling vars ändamål är att få ekonomiska resurser för att slutföra den process där den misstänkte förövaren ska kunna dömas för mordet på Sargonia Dankha.

– Vi har dragit igång en in insamling för att täcka advokatkostnaderna i ärendet. Insamlingen är till för att säkerställa att Sargonias mamma har resurser som behövs för att föra fram sin sak, säger Caroline Karlsson chef för Stadsmissionens verksamheter för skydd och behandling för kvinnor i Östergötland.

BIDRA MED STÖD TILL FAMILJEN via INSAMLINGSKONTO:

Märk inbetalningen med SARGONIA

Swish 900 87 80

Bankgiro 900-8780

Den här webbsajten använder cookies.

Läs mer