11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Saab förvärvar brittiska BlueBear

Saab har nyligen förvärvat BlueBear Systems Group Ltd, baserat i Storbritannien och förvärvet av BlueBear är en del i Saabs pågående expansion i prioriterade länder som Storbritannien, Australien, USA och Tyskland.

BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. BlueBear har 65 medarbetare utanför Bedford i England och hade 2022 en omsättning på 8 miljoner pund.

Centrum för snabb konceptutveckling

Inom Saab kommer BlueBear att utgöra ett centrum för snabb konceptutveckling och erbjuda expertis som ökar innovationskraften.

– Förvärvet av BlueBear är ytterligare ett steg i linje med vår tillväxtstrategi för att säkra Saabs position och konkurrensfördel i ett av våra prioriterade länder. BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. Företaget passar väl in i Saabs ambition att nyttja framväxande teknologier inom autonoma system och AI, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Under kvällen greps en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot...
I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °