18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Saab förvärvar brittiska BlueBear

Saab har nyligen förvärvat BlueBear Systems Group Ltd, baserat i Storbritannien och förvärvet av BlueBear är en del i Saabs pågående expansion i prioriterade länder som Storbritannien, Australien, USA och Tyskland.

BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. BlueBear har 65 medarbetare utanför Bedford i England och hade 2022 en omsättning på 8 miljoner pund.

Centrum för snabb konceptutveckling

Inom Saab kommer BlueBear att utgöra ett centrum för snabb konceptutveckling och erbjuda expertis som ökar innovationskraften.

– Förvärvet av BlueBear är ytterligare ett steg i linje med vår tillväxtstrategi för att säkra Saabs position och konkurrensfördel i ett av våra prioriterade länder. BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. Företaget passar väl in i Saabs ambition att nyttja framväxande teknologier inom autonoma system och AI, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °