4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Mordmisstänkt i mordförsöket i Skäggetorp hittades död

En 21-årig kvinna utsattes i tisdags den 29 augusti för mordförsök genom ett omfattande knivvåld i sin bostad och utomhus i Skäggetorp, Linköping. Hon blev allvarligt skadad men hennes hälsotillstånd är nu stabilt.

Den misstänkta gärningsmannen, en 38-årig man, hittades i går död i sin bostad i Linköping. Förundersökningen om mordförsöket fortsätter för att säkerställa att rätt gärningsman har identifierats.

Ingen brottsmisstanke vid dödsfall

Det finns ingen aktiv brottsmisstanke vad gäller den misstänkta mannens dödfall.
– Kvinnan utsattes för en allvarlig attack av en bekant och flydde då från sin trappuppgång ut på en innergård där våldet fortsatte. Attacken avbröts framför allt av två unga män som såg händelsen från sitt lägenhetsfönster, skrek och sprang ut och därmed störde gärningsmannen. När denne lämnade platsen släpade männen in kvinnan i en trappuppgång och gav henne första hjälpen tillsammans med ett annat vittne i väntan på ambulans och polis som snabbt kom till platsen. Deras modiga agerande gjorde att ett litet barn fortfarande har sin mor i livet.

– Målsägarens femåriga dotter befann sig också på brottsplatsen men sprang därifrån och fick hjälp av en för oss okänd man att ta sig till nära anhöriga som bor i närheten av hennes och moderns lägenhet. Vi är intresserade av att förhöra mannen och ber därför den som hjälpte en mörkhårig flicka i grå tröja i tisdags att kontakta polisen på 114 14 berättar senior åklagare Helene Gestrin som är förundersökningsledare.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °