3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Debatt: Koranbränningar är rena provokationer

Almina Imamovic

Häromdagen lyssnade jag på en gammal låt, från åttiotalet, som heter Jeansgenerationen. Den var mycket populärt på den tiden, och texten lyder så här:
”.. Ja, vi är alla jeansgenerationen,
Och vi är nu den starkaste nationen
Och vi är öster och väster, och söder och norr
Vi är ”tovaris”, mister, herre och kamrat…”

Sedan kom 1990-talet, kriget på Balkan… och nu 2023 där till och med Sverige är på väg att fördärvas på grund av den politik som sprider sig här.
Jag har aldrig brytt mig om religion, men respekterar alla religioner. Om du tillhör någon religion och vill utöva den, gör det, men snälla gör det i ditt eget hem.
Tyvärr bakom ordet religion har fler människor dött än som har dött en naturlig död.

Varför är det så?

Ärligt talat så tror jag att dåliga politiker ligger bakom detta. De flesta av krigen startade för att några “knäppskallar” hade ett intresse för det.
Kommer du ihåg USA:s förre president Tramp, som sa i en intervju “men att detta skulle kunna hända i Sverige! I Sverige!”
Vi undrade alla vad han tänkte på. Det har inte hänt något i Sverige… just då.

Nu undrar jag, kunde Tramp ha sett in i framtiden!? Kunde Tramp ha sett att hat, hot och nazism kommer att styra Sverige? Sverige som var det bästa landet, landet som har stått för mänskliga rättigheter, för jämställdhet och mot diskriminering och korruption. Vad har hänt?
Jo, tyvärr var det val 2022. Men detta förbereddes några år innan, redan 2015/2016, men den fruktansvärda behandlingen av flyktingar.
Att Sverige idag är terror hotat är ingen annans fel än politikernas. Bättre sagt regeringens fel!

Koranbränningar är inget annat än rena provokationer

Det har absolut ingenting med yttrandefrihet att göra, och ännu mindre med demokrati. Det är mer anarki, vandalism och nazism (kom ihåg bokbränningarna 1933 i Tyskland). Den 10 maj 2023 var det 90-årsdagen av de nazistiska bokbränningarna.
Vid midnatt den 10 maj 1933 organiserade tyska studenter som stödde Hitlers idé om en rensning av det tyska språket och litteraturen ett enormt bokbål på det torg som då hette Opnerplatz, i Berlin.

Mer än 20 000 böcker brändes i lågorna, där de så kallade icke-germanska författarnas, poeternas och vetenskapsmännens verk tillintetgjordes. Bland dessa återfanns verk av Karl Marx, Sigmund Freud, Helen Keller, Bertolt Brecht och Ernest Hemingway. En författare vars verk slukades i lågorna var Heinrich Heine, som skrev följande, mer än 100 år tidigare:
”Där böcker bränns kommer de till sist även att bränna människor.” (Heinrich Heine, 1820)

Vad är poängen med att bränna Koranen just i bostadsområden där de flesta invandrare bor, eller utanför ambassader till islamiska länder!?
Om det inte är provokation, då vet jag inte vad provokation betyder!
Politikerna och domstolen säger “det är yttrandefrihet och vi kan inte ändra lagen”.
Vill de inte eller kan de inte?

Hur kunde allt stoppas och förbjudas när Erdoğan sa NEJ till att Sverige gick med i Nato? Samma dag som Erdoğan sa “kanske”, då började idiotin igen!

Hallå regering, det här luktar dubbelmoral.
I yttrandefrihet ingår att kunna demonstrera, men det här är inga demonstrationer utom hets mot folkgrupp. En demonstration med hat och hets.

I 16 kap 8 § Brottsbalken står det så här:
8 § Den som i ett uttalande eller i ett annat meddelande som sprids hotar eller uttrycker missaktning för en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet eller uttryck, döms för hets mot folkgrupp till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.
Direkt följer andra stycket med följande: Lag (2018:1744).
[S2]Om brottet är grovt döms för grov hets mot folkgrupp till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömningen av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas om meddelandet haft ett särskilt hotfullt eller kränkande innehåll och spritts till ett stort antal personer på ett sätt som varit ägnat att väcka betydande uppmärksamhet.

Hets Mot Folkgrupp
Det behövs inte juridisk kunnighet, för att kunna förstå den här lagtexten.
Koranbränningar är HETS MOT FOLKGRUPP, som dessutom har satt Sverige på plats nummer ett för terrorhot och det har absolut ingenting att göra med yttrandefriheten.

Almina Imamovic

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °