19.7 C
Linköping
tisdag, september 26, 2023

Klas Gustafsson blir tillförordnad vd för Tekniska verken

Nu på torsdag tar den rutinerade vice vd Klas Gustafsson över som tillförordnad vd för Tekniska verken-koncernen fram till dess att nuvarande vd Charlotta Sunds efterträdare är på plats.

Rekryteringsprocess pågår

Charlotta Sund har fått jobb som vd för det svenska statliga rymdbolaget SSC, Swedish Space Corporation men hon stannar kvar i Tekniska verken under september månad.

Processen med att rekrytera en efterträdare pågår och fram till att dess att en ny vd är rekryterad går nu Klas Gustafsson in som tillförordnad vd. Rekryteringsprocessen fortgår i hög takt. En realistisk bedömning är att den nya vd:n ska kunna börja under första halvåret 2024.

– Klas har gedigen erfarenhet och kunskap om hela koncernen och det är glädjande att han tackat ja till uppdraget. Fram till dess att en ny vd är på plats kommer Klas att bidra på ett utmärkt sätt till en friktionsfri övergång, samt i vår strävan att fortsätta bygga världens mest resurseffektiva region, säger Maria Almesåker, styrelseordförande, Tekniska verken på bolagets hemsida.

Gedigen bakgrund

Klas Gustafsson har en gedigen bakgrund inom Tekniska verken, och var vd på dotterbolaget Mjölby-Svartådalen Energi AB 2002-2011 innan han tillträdde rollen som vice vd. Klas har en bakgrund inom militären och är Tekniska verkens representant i flera styrelser och andra externa sammanhang.

– Jag ser fram emot att leda koncernen den närmaste tiden. Tekniska verken kommer att fortsätta att ha en central roll i den energi- och cirkularitetsomställning som nu pågår i rask takt. Redan under september gör vi en slutlig invigning av vindkraftparken i Sunne som nu står helt klar, samt tar första spadtaget på vår nya sorteringsanläggning för avfall inom Gärstadområdet i Linköping, säger Klas Gustafsson.

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
19.7 ° C
20 °
19.2 °
57 %
2.6kmh
0 %
tis
19 °
ons
22 °
tor
23 °
fre
17 °
lör
16 °