18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Liberalerna vill få fart på Gamla Linköping och stadskärnan

På kommunstyrelsens sammanträde igår fick liberalerna avslag på ett nämndinitiativ där partiet föreslår att det ska genomföras fler evenemang i Gamla Linköping och stadskärnan.

S+M styret tyckte inte att det behövs fler upplevelser i stadskärnan och Gamla Linköping på det sätt som liberalerna föreslog.

– Vi har med facit sett att projektet Kickstart Linköping blev framgångsrikt utifrån bland annat rekord i antal gästnätter och hur Linköping i jämförelse med andra städer börjat återhämta sig snabbare efter pandemin. Vi har också fått ett antal nyetableringar till Linköping som genom kickstartsarbetet fick energi och kraft, säger Johan Thorén (L) ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen.

Fortsätt med kickstarter

Liberalerna menar vidare att det finns utmaningar för att få till en levande stadskärna och få fart på utvecklingen av Gamla Linköping. Partiet vill därför att modellen “Kickstart Linköping” ska användas där.

– Förutom att Kickstart Linköping gav en rörelse framåt under pandemin, så hade det också pengar i systemet. Vi ser att en extra kommunal injektion är precis den signalen som företagare, kulturentreprenörer och föreningar behöver se för att också att våga satsa. Det är tråkigt att S+M styret inte delar vår syn att Gamla Linköping och stadskärnan behöver förstärkas med aktiviteter för att bli ett mer attraktivt besöksmål.

Johan Thorén (L), dåvarande ordförande för Visit Linköping & Co och nu ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen. Foto: Tommy Pettersson

Kickstart Linköping; var en politisk satsning under föregående mandatperiod som ledde till positiva effekter för besöksnäringen i Linköping. Liberalerna i Linköping ville därför fortsätta satsningen på Kickstart Linköping med fokus på fler evenemang i Gamla Linköping och i stadskärnan.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °