18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Olga Ahtinen går till Tottenham

Tottenham Hotspur har valt att köpa loss Linköping FCs lagkapten Olga Ahtinen meddelas på Linköpingsklubbens hemsida.

Olgas prestationer har gjort henne eftertraktad även av andra klubbar och nu väljer Tottenham Hotspur att köpa loss Olga.

– Jag är tacksam för min tid i LFC, för allt jag har lärt mig, för min utveckling som spelare och alla människor jag har träffat. Det finns många fina minnen härifrån som jag har med mig framåt. Jag vill också rikta ett speciellt tack till Lejonflocken som alltid finns där för oss spelare och klubben, säger Olga Ahtinen.

MVP 2022

Olga Ahtinen har utvecklats mycket sedan hon kom till LFC 2020. Hon har bland annat haft förtroendet att vara lagkapten och blivit utsedd till OBOS Damallsvenskans MVP (most valuable player) 2022. Hon har också spelat för det finska landslaget under flera års tid.

LFC letar efter ersättare

– Olga har varit en viktig spelare för Linköping så det är en stor förlust. Vi har samtidigt en stark trupp som under våren har visat att de kan prestera även när Olga varit skadad. Nu letar vi ersättare, men vi behöver även bredda truppen med fler huvuden. Vi har bra nätverk så jag har stor tro på att vi kommer hitta bra lösningar, säger Anders Jacobson, huvudtränare i Linköping FC.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °