4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

En serie allvarliga brott på en vecka i Norrköping

Hela åtta allvarliga brott har skett under en vecka i Norrköping. Polisen vänder sig nu till allmänheten för att få in tips om de aktuella brotten.

På torsdagskvällen den 27 augusti besköts ett radhus i stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. Det var då det åttonde allvarliga brottet som begåtts i Norrköping under den senaste veckan.

Kraftig explosion

Tidigt samma dag, torsdagen den 27 augusti kl. 03:30, inträffade en kraftig detonation i ett trapphus på Slottsgatan i centrala Norrköping.

I Hageby inträffade skottlossning två nätter i rad, den 20–22 juli. Den 22 juli skedde även en skottlossning mot en bilfirma i Klockaretorpet. Samma dag kastades ett skarpt föremål, som inte detonerade, in i en bilfirma i Butängen. Den 25 juli genomfördes en skottlossning på Smedjegatan.

Tipsa polisen

Polisen arbetar aktivt med att utreda brotten och har ökad närvaro i områdena för att skapa trygghet och ta emot tips på observationer som gjorts i anslutning till händelserna.

Om du har sett, hört eller vet något, som du tror kan ha med brotten att göra, kan du också tipsa oss på telefon 114 14 eller genom tipsa polisen på polisen.se.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °