11.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Debatt: Attraktiv arbetsgivare

Arne Grip

Marie Morell säger till media att hon har en bra dialog med Kommunal. Hon bemöter kritik från personal som lämnar, med att regionen är en ”attraktiv arbetsgivare”, enligt en medarbetarenkät.

I valet 2022 vädjade M/KD om röster med slagordet, att bli Attraktiva Arbetsgivare. Attraktiv av lat. ad trahere = dra till sig. Motsats frånstötande. Personal jagas, köps ut och lämnar regionen. En del byter till hyrbolag och återgår till regionen med dubbla lönen och bättre villkor. De kan inte beordras till övertid. Personal dras till företag. De är mer attraktiva.

Finns bara mellan klubbslagen

Regionen som arbetsgivare. Arbetsgivare är den som beslutar om anställning. Arbetsgivare i AML är den juridiska personen. Företrädd av styrelsen under straffansvar för ordförande. Alla anställda är arbetstagare, även chefer. Inhyrda har dubbelt skydd mot risker och olycksfall under arbete i regionen. Regionen och hyrbolaget.

Styrelsen finns bara mellan klubbslagen under utlyst sammanträde. När regionen beslutar om anställning blir man arbetsgivare. Den som får beslut är arbetstagare. Arbetstagare kan inte ha möten med arbetsgivaren. Styrelsemöten är slutna tillställningar.

ABC för anställning. Avtal bildas i separata rättshandlingar. Anbud + Accept => Avtal. För att Avtal om anställning ska övergå i anställning, krävs myndighetens Beslut om anställning, meddelat med Certifikat, förordnande med rätt att arbeta i myndighetens lokaler.

Avtal om anställning kan liknas vid förlovning. Beslut om anställning vid ett legaliserat äktenskap. Regionen beslutade 1994 om ett paradigmskifte till lösa förbindelser. Förlovning skulle ersätta juridiskt bindande äktenskap.

Man tog bort beslut om anställning, meddelat med förordnande. Dessa fel har lett till nya fel. Den som börjat efter 1994 är inte anställd arbetstagare och saknar skydd i AML. Ansvar och försäkringar gäller inte. Man kan inte sägas upp.

Följde inte ABC

Regionen beslutade 8 juni 2023 att utse Mikael Borin som regiondirektör. Man följde inte ABC. Regionen försöker smuggla in beslut om anställning, men gör fel igen. Det fanns inget A, avtal. Marie Morell fixar ett avtal först 9 juni. Det falska avtalet prövas nu i Förvaltningsrätten.

Jag har överklagat styrelsens beslut att anställa Mikael Borin, utan ett avtal på bordet. En annan grund är falsk merit, primärvårdsdirektör i regionen 1998-2002. Det finns inget beslut om anställning. Bara ett avtal med Arne Johansson. Falsk merit i jobbansökan är ett av de brott, som diskvalificerar Borin från tjänst i regionen.

Arne Grip

Lkpg.News
Lkpg.Newshttps://lkpg.news
Lokala nyheter från Linköping med omnejd.

RELATERADE ARTIKLAR

Under kvällen greps en person som misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot...
I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
11.7 ° C
12.2 °
11 °
95 %
2.1kmh
0 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
15 °