-0.7 C
Linköping
fredag, mars 1, 2024

Två nya kommundirektörer anställes i Linköping

Nu har Linköpings kommun fåt två nya direktörer. Sofia Malander blir ny biträdande kommundirektör och Yvonne Thilander blir ny socialdirektör i Linköpings kommun.

Två tongivande tjänster i kommunens ledning har nu blivit tillsatta med nya personer. Efter att Mikael Borin utnämnts till regiondirektör för Region Östergötland, lystes tjänsten som biträdande kommundirektör ut. Nu är det klart att Sofia Malander blir ny på posten
och hon börjar sin tjänst från och med den 1 november.

Direktör numer ett

Malander kommer närmast från Östgötatrafiken, där hon varit vd i närmare sju år och innan dess stabschef.

– Sofia Malander har de förmågor och kunskaper som behövs för att driva utvecklingen vidare av den övergripande ledningen och styrningen av kommunen. Med hennes goda kontaktnät kommer hon också att kunna företräda kommunen externt, säger Paul Håkansson, kommundirektör i ett pressmeddelande.

Direktör nummer två

Inom välfärdssektorn förändras organisationen den 1 januari 2024. Då bildas Socialförvaltningen och Vård- och omsorgsförvaltningen istället för nuvarande Social- och omsorgsförvaltningen och Leanlink. Socialdirektör och chef för den nya Socialförvaltningen blir Yvonne Thilander och hon tillträder sin nya tjänst under senhösten. Thilander har varit socialdirektör i Norrköpings kommun de senaste åtta åren och har en gedigen bakgrund inom socialtjänsten.

– Med Yvonne Thilander får kommunen en rutinerad socialdirektör som kan leda arbetet med en ny förvaltning, där socialtjänsten skall kunna utvecklas utifrån de politiska beslut som fattats och den moderniserade lagstiftning som införs, säger Paul Håkansson.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-0.7 ° C
-0 °
-1 °
96 %
5.7kmh
100 %
fre
7 °
lör
6 °
sön
6 °
mån
6 °
tis
5 °