4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Blåljus: Psykisk ohälsa, skadegörelse, misshandel

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Misshandel i Haga

Polis larmades 23:12 till en adress i Haga, Norrköping, med anledning av en misshandel inomhus. När polis anlänt till bostaden greps en man i 45-årsåldern, misstänkt för misshandel samt olaga hot. Målsägande, en kvinna i 50-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård. Vid 06-tiden på tisdagsmorgonen anhölls mannen av åklagare, skäligen misstänkt, för misshandel.

Skadegörelse på skola i Skärblacka

Polisen larmades igår kväll till en skola på Orrspelsvägen i Skärblacka med anledning av en skadegörelse. Barn/ungdomar hade setts kasta sönder rutor tillhörandes fastigheten.

Polis åkte till platsen. Fyra rutor var sönder. Händelsen rubriceras som skadegörelse. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Man kastade föremål på fastighet på Albrektsvägen

Polisen larmades igår eftermiddag till ett boende på Albrektsvägen med anledning av att en man hade kastat föremål (troligen sten/asfaltsbitar) på lokalen. Det blev skador på fasaden. Inga personskador. Polis involverades och åkte till adressen. Gärningsmannen hade lämnat platsen. Händelsen rubriceras som skadegörelse. Ingen misstänkt person har påträffats av polis.

Äldre kvinna bestulen i sin bostad

Under eftermiddagen fick polisen kännedom om ett brott som inträffat tidigare under måndagen. Strax efter klockan 14:00 ska en kvinna i 85-årsåldern, som bor i Söderköping, fått besök i sin bostad av en kvinna. Den besökande kvinnan ska ha frågat om hon fick låna toaletten vilket hon fick. Senare lämnade den besökande kvinnan bostaden. Kvinnan som bor i bostaden märkte att hon saknade smycken.

Polis involverades och åkte hem till kvinnan. En anmälan gällande stöld ska skrivas, det finns ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °