18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

LFC möter Arsenal FC i Champions League

Lottningen som utsåg Linköping FCs motståndare i det som kallas League path round 1 är nu avklarad. LFC möter den engelska ligatrean från säsongen 2022/23 – Arsenal FC i UEFA Woman´s Champions League 6 och 9 september.

Linköping FC lottades in i grupp 3 där franska Paris FC möter FC Kryvbas från Ukraina och möter alltså Arsenal i den andra matchen. Matcherna i grupp 3 kommer spelas på Bilbörsen Arena.

Viktigt med inhemsk serieplacering

Matcherna spelas som semifinaler den 6 september för att nå en gruppfinal den 9 september. Vinnarna från den första matchen möter varandra i en final och förlorarna möter varandra för att spela om rankingpoäng som beräknas på UEFA-koefficienter där man antingen kan “vinna” 1 eller en halv rankingpoäng.

– Det fanns liksom inga dåliga lag för oss att få möta men jag måste ändå säga att jag tycker att vi fick ett riktigt svårt motstånd om man tittar på vad vi kunde ha fått. Det blir ett otroligt tufft test för oss utan tvekan. Arsenal har många internationella spelare med stor erfarenhet, men å andra sidan, det är en stor klubb inom damfotbollen så det kommer bli en häftig upplevelse för oss som kommer ge oss erfarenhet för framtiden, säger lagkapten Olga Ahtinen på klubbens hemsida.

Flera fd LFC spelare i Arsenal
I Arsenal kommer tre före detta LFC spelare att finnas med när Champions League-spelet drar igång; Stina Blackstenius, Frida Leonhardsen Maanum och Lina Hurtig, som har alla har representerat Linköping FC.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °