18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Blåljus grovt rattfylleri och skadegörelse

Ett kort urval av nattens händelser 17 -18 juni.

Tände elda på fordon

Vittne som klockan 22.34 ser en man tända eld på ett fordon i Hageby, Norrköping. Mannen skall vid händelsen enligt vittnen ha skadat sig och med anledning av dessa uppgifter kan en man senare misstänkas i ärendet då han inkommer till sjukvården med brännskador. Mannen är i 50-årsåldern. Rättsläget är skadegörelse.

Grovt rattfylleri i Motala

En patrull som klockan 01.29 ska stoppa och kontrollera att fordon i Karlsby i Motala kommun. Föraren väljer att försöka köra ifrån patrullen men man lyckas få stopp på färden efter en kortare sträcka. Föraren som är motsträvig vid omhändertagandet är en man i 55-årsåldern och misstänks för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt olovlig körning då han saknar körkort. Med anledning av hot och våld mot polismännen i samband med händelsen är mannen även misstänkt för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Mannen medtagen för kroppsbesiktning och skall höras i ärendet.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °