14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Narkotikabrott, bilstöld och grov olovlig körning

En lugn natt överlag utan större incidenter.

En patrull initierar klockan 23.38 en kontakt med två personer, män i 18- respektive 30-årsåldern i centrala Linköping. Männen vill inte ha den kontakten utan väljer att försöka avvika till fots men hinns ikapp av polismännen. Männen bär båda på mindre mängd narkotika och misstänks för ringa narkotikabrott innehav. Fria efter förhör.

Stulen Lexus

En målsägande som klockan 06.04 upptäcker att dennes bil, en Lexus, försvunnit från bostaden i Kisa under natten. Bilen efterlyst stulen och gräns och zon-larm utskickat. Anmälan om tillgrepp av fordon upprättad och ingen misstänkt i ärendet i nuläget.

Man misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning utanför Mantorp

I samband med en trafikkontroll på länsväg 206 i morse valde en bilist att inte stanna på polismannens tecken och ett kort förföljande inleddes. Vid 08:40 stoppades aktuell bil vid ett industriområde utanför Mantorp. 

Föraren, en man i 45-årsåldern, blev misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt drograttfylleri. Han fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °