18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Narkotikabrott, bilstöld och grov olovlig körning

En lugn natt överlag utan större incidenter.

En patrull initierar klockan 23.38 en kontakt med två personer, män i 18- respektive 30-årsåldern i centrala Linköping. Männen vill inte ha den kontakten utan väljer att försöka avvika till fots men hinns ikapp av polismännen. Männen bär båda på mindre mängd narkotika och misstänks för ringa narkotikabrott innehav. Fria efter förhör.

Stulen Lexus

En målsägande som klockan 06.04 upptäcker att dennes bil, en Lexus, försvunnit från bostaden i Kisa under natten. Bilen efterlyst stulen och gräns och zon-larm utskickat. Anmälan om tillgrepp av fordon upprättad och ingen misstänkt i ärendet i nuläget.

Man misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning utanför Mantorp

I samband med en trafikkontroll på länsväg 206 i morse valde en bilist att inte stanna på polismannens tecken och ett kort förföljande inleddes. Vid 08:40 stoppades aktuell bil vid ett industriområde utanför Mantorp. 

Föraren, en man i 45-årsåldern, blev misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, ej stannat på polismans tecken samt drograttfylleri. Han fick följa med polisen för ytterligare provtagning samt förhör. 

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °