4.2 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

Grov misshandel och grova rån

Polisen har hanterat ärenden av olika karaktär i länet. Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Grov misshandel

Polisen fick kännedom 23:42 om en grov misshandel som inträffat i samband med en fest i Skänninge, Mjölby. En kille som är i övre tonårsåldern ska ha misshandlats med ett tillhygge. Den drabbade killen hade uppsökt sjukvård men han var vaken och talbar. Polisens presstjänst har i övrigt inga detaljer om skadeläget. Polis involverades och en kille i samma åldersspann greps misstänkt för grov misshandel. Senare anhölls killen. Ärendet är åklagarlett.

Rånförsök

Polisen larmades 23:54 om ett rånförsök som inträffat vid Gamla Torget i Norrköping. En man ska ha befunnit sig utomhus när flera gärningspersoner kommer fram. Gärningspersonerna ska ha hotat mannen att lämna över värdesaker. Mannen har inte lämnat över några föremål. Händelsen rubriceras som försök till rån, det finns inga misstänkta i ärendet. Den drabbade mannen är i 55-årsåldern.

Grovt rån

Polisen fick kännedom 02:47 om ett grovt rån som inträffat på Skolgatan i Norrköping. Två män, båda i 25-årsåldern, ska ha befunnit sig utomhus när två gärningspersoner kom fram. Gärningspersonerna ska ha visat upp ett skjutvapenliknande föremål. Männen blev rånade på mobiltelefonerna. Händelsen utreds som grovt rån, det finns ingen misstänkt för brottet.

Tre personer gripna för misshandel

Polisen kallades under natten till en adress i Åtvidabergs kommun. En man hade misshandlats av flera inkräktare som hade tagit sig in i bostaden genom att bryta sig in genom en dörr.

Misshandeln var utdragen och tillhygge användes. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna är inte livshotande. Efter förhör på platsen och dokumentation av spår drogs en sökinsats igång efter gärningsmän.

Detta arbete har resulterat och tre personer, på olika platser, är gripna för delaktighet i händelsen. Rättsläget är grov misshandel övergrepp i rättssak.

Polisen arbetar nu vidare med förhör för att vidare utreda vad som inträffat. De misstänkta personerna är i 35-årsåldern och sedan tidigare bekanta med målsägaren. Två av dessa är numera anhållna.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Polisen haft ärenden om...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4.2 ° C
5 °
4 °
99 %
5.7kmh
100 %
lör
5 °
sön
9 °
mån
5 °
tis
1 °
ons
1 °