4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Buss körde i diket i Grebo – En passagerare avliden

Idag på morgonen vid åtta tiden körde en buss i diket på riksväg 35 i höjd med Grebo.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 35 i höjd med Grebo, Åtvidaberg, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en buss hamnat i diket och fem personer ska vara drabbade.

Passagerare avled

En person blev fastklämd och mycket allvarligt skadad. Fem andra personer ska ha lindriga skador. Samtliga inblandade i olyckan ska vara vuxna personer enligt initiala uppgifter.

Bussen en, dubbeldäckad linjebuss, körde av vägen hamnat i diket och därefter lagt sig på sidan. Den person som skadats mycket allvarligt i bussolyckan har förts med ambulans till sjukhus. Polis fortsätter arbetet med trafikdirigering samt förhör av övriga passagerare och eventuella vittnen. Den person som hade mycket allvarliga skador, en man i 65-årsåldern, avled senare på sjukhuset. Närmast anhöriga har underrättats.

Grov vårdslöshet

10:39 Polisen önskar komma i kontakt med en person som setts intill bussen men som avvikit. Polisen vill försäkra sig om att den personen är oskadd samt ta dennes vittnesuppgifter. Det ska röra sig om en kille i 20-årsåldern med svarta kläder, vita skor och keps. Kontakta 112.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts. Detta i syfte att utreda vad som hänt.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °