14 C
Linköping
onsdag, juli 24, 2024

Buss körde i diket i Grebo – En passagerare avliden

Idag på morgonen vid åtta tiden körde en buss i diket på riksväg 35 i höjd med Grebo.

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 35 i höjd med Grebo, Åtvidaberg, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en buss hamnat i diket och fem personer ska vara drabbade.

Passagerare avled

En person blev fastklämd och mycket allvarligt skadad. Fem andra personer ska ha lindriga skador. Samtliga inblandade i olyckan ska vara vuxna personer enligt initiala uppgifter.

Bussen en, dubbeldäckad linjebuss, körde av vägen hamnat i diket och därefter lagt sig på sidan. Den person som skadats mycket allvarligt i bussolyckan har förts med ambulans till sjukhus. Polis fortsätter arbetet med trafikdirigering samt förhör av övriga passagerare och eventuella vittnen. Den person som hade mycket allvarliga skador, en man i 65-årsåldern, avled senare på sjukhuset. Närmast anhöriga har underrättats.

Grov vårdslöshet

10:39 Polisen önskar komma i kontakt med en person som setts intill bussen men som avvikit. Polisen vill försäkra sig om att den personen är oskadd samt ta dennes vittnesuppgifter. Det ska röra sig om en kille i 20-årsåldern med svarta kläder, vita skor och keps. Kontakta 112.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts. Detta i syfte att utreda vad som hänt.

RELATERADE ARTIKLAR

Skyddsjakt efter varg i nordvästra länsdelen avslutad, ingen varg har fällts. Skyddsjakten efter den...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Höga smäller i Norrköping Flera...
Polisens regionledningscentral öst har hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
14 ° C
14.2 °
12.8 °
94 %
1kmh
75 %
ons
21 °
tor
20 °
fre
22 °
lör
23 °
sön
19 °