1.9 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Blåljus: Viltolyckor med rådjur, fylleri och psykisk ohälsa

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

Polisen haft ärenden om flertalet viltolyckor med rådjur, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

En bilstöld med en lite rolig twist

Samtal klockan 10.41 från en målsägande i 35-årsåldern i Hageby, Norrköping, som för cirka en vecka sedan haft inbrott hos sig och då det försvunnit bilnycklar till hennes fordon. Hon upptäcker nu på förmiddagen att hennes bil tillgripits under kvällen/natten.
Då en operatör på regionsledningscentralen skall genomföra åtgärder för efterlysning av bilen i polisiära system upptäcker operatören att bilen kontrollerats under natten, i ett P-hus i Norrköping av en patrull, då den stod parkerad med två personer i. Vid det tillfället var personerna påverkade och för att förhindra att personerna skulle köra därifrån omhändertog polispatrullen bilnycklarna. Omständigheterna och vilka personerna var dokumenterades.

“Biltjuven” somnade i bilen
Det skickas omgående en patrull till P-huset, där bilen stod parkerad för att säkerställa att bilen är kvar och patrullen upptäcker till sin förvåning att personerna som kontrollerades under natten i fordonet fortfarande sitter kvar i bilen och sover.
Personerna som är i 35 respektive 30-årsåldern är nu misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Männen kan komma att misstänkas för ytterligare brott.

Inbrott i Ryd

22:06 Polis larmades till en lägenhet i Ryd, Linköping, med anledning av ett inbrott. Lägenhetsinnehavaren har varit bortrest sedan i fredags och vid hemkomst upptäckt att någon/några tagit sig in i bostaden via ett fönster. Polis har varit på plats och en kriminalteknisk undersökning ska genomföras. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Stöldgodset ska bland annat ha varit ett par VR-glasögon. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. 

Lägenhetsbrand i Ryd

Brand i flerbostadshus 27 maj klockan 21:13; Ryds allé – Linköping.
Brandtillbud i lägenhet. Branden är släckt och vi ventilerar bort rök från fastigheten.

RELATERADE ARTIKLAR

Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...
Polisen larmas 23:50 igår om en misshandel i en trappuppgång till ett flerfamiljshus i...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
1.9 ° C
2.2 °
-0.3 °
85 %
3.6kmh
3 %
mån
11 °
tis
7 °
ons
8 °
tor
6 °
fre
7 °