18.2 C
Linköping
torsdag, juli 25, 2024

Blåljus: Telefonbedrägeri mot äldre

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Polisen har haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Telefonbedrägeri mot äldre

Polis larmades 00:46 till en bostad i Finspång med anledning av ett bedrägeri. En kvinna i 65-årsåldern ska ha blivit uppringd av en bedragare som utgett sig för att komma från ett energiföretag. Bedragaren ska ha förmått kvinnan att lämna ut bankuppgifter och minst 100 000 kronor ska ha försvunnit från kvinnans konto. Polis har varit på plats och kommer skriva en anmälan om bedrägeri. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Inbrott i Finspång

Polis och väktare larmades 02:05 till ett församlingshem i Finspång med anledning av ett inbrott. Väl på plats visade det sig att en dörr brutits upp. Ingen misstänkt gärningsperson fanns kvar och det är oklart vad som stulits. Målsägande skulle återkomma med en godslista. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Brand på Ensjövägen

Polis och räddningstjänst beordrades 02:20 till Ensjövägen i Norrköping med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska en parkerad bil ha börjat brinna. Polis har varit på plats och en anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Inga personskador har rapporterats och det finns ingen misstänkt.

Inbrott vid Hertig Johans allé

Polis larmades 05:05 till en byggarbetsplats vid Hertig Johans Allé i Linköping med anledning av ett inbrott. Under natten ska tre containrar ha blivit uppbrutna och handverktyg och dylikt ska ha stulits. Polis har varit på plats och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen har hanterat ett 60-tal ärenden i Östergötlands län. Larm inkommer 03:10 om en brinnande...
Linköping FC värvar isländsk U23-spelare, Maria Ólafsdóttir Grós. När hon nu ansluter till...
Polisens regionledningscentral öst hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga grova våldsbrott har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
18.2 ° C
20 °
17.2 °
84 %
4.6kmh
75 %
tor
22 °
fre
24 °
lör
20 °
sön
22 °
mån
22 °