12.7 C
Linköping
onsdag, september 27, 2023

Generation M och LFC fick 90 000 kronor

I samband med matchen mot Hammarby förra veckan lämnade representanter från Svensk fotboll över en check på 90 000 kronor till LFC samt samarbetsklubbarna i Generation M.

Pengarna är ett välbehövligt tillskott som är direkt riktat till Generation M.

Går till jämlikhet och jämställdhet

Pengarna kommer från något som heter “Alla olika, olika bra” där SVFF tillsammans med ICA delar ut pengar till olika projekt som främjar jämlikhet, jämställdhet och inkludering.

– Vi är oerhört glada över dessa pengar och de möjliggör att Generation M kan utvecklas ytterligare. Vi får utöver ICA och SVFF även säga stort tack till Östergötlands Fotbollförbund och RF-Sisu Östergötland som hjälpts oss med ansökan, säger projektledare Tobias Stucki på LFCs hemsida.

På planen fanns spelare och ledare från Lotorp, Linghem, Kimstad och Mjölby AI som är fyra av våra samarbetsföreningar inom projektet. Matchen mot Hammarby var första föreningsmatchen för Generation M och cirka 175 spelare och ledare var på plats.

GENERATION M – Spelar-och ledarutveckling i Östergötland

År 2021 inledde LFC, lokala föreningar och förbunden RF/SISU och ÖFF diskussioner om hur man tillsammans kan utveckla flickfotbollen i Östergötland i allmänhet och Linköping i synnerhet. Diskussionerna har lett till en spelar- och ledarutbildning i åldrarna 12-15 år som kallas Generation M. LFC ska under två år utbilda och stötta åtta föreningar i deras spelar- och ledarutbildning för att ge alla tjejer i föreningarna en bra fotbollsutbildning samt ge de med störst ambition möjlighet till extra stimulans. Fokus ligger på spelare i åldrar 12-15 år samt ledare för dessa lagen

RELATERADE ARTIKLAR

I morse skedde en kraftig explosion på Järdalavägen i Ekholmen. Larmet kom vid klockan...
Polis larmades klockan 06:04 till Järdalavägen i Ekholmen med anledning av att flera inringare hört...
Den senaste tiden har stuckit ut i polisregion Öst när våldsbrott som mordförsök, vapenbrott...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
12.7 ° C
13.1 °
10.7 °
96 %
2.1kmh
75 %
ons
21 °
tor
22 °
fre
17 °
lör
16 °
sön
14 °