15 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Vikingstadtalang skriver på för Linköping FC

Nu har Vikingstadtalangen Ella Lundin skrivit på för Linköping FC. Efter en framgångsrik vår flyttas nu 15-åriga Ella Lundin upp från LFC Akademi till A-truppen, med kontrakt på 2,5 år.

Ella Lundin kom till LFC Akademi i år, men har redan hunnit spela både träningsmatcher och Svenska Cupen, samt suttit på bänken med Linköping FCs A-trupp i serien.

– Hon har vad som krävs av framtidens fotbollsspelare och det är väldigt roligt att Linköping får fram unga lovande spelare. Ella är en mångsidig spelare som kan spela i flera positioner och roller, exakt vad som krävs av framtidens fotbollsspelare. Efter att ha tränat med oss under några månader har hon visat på en hög ambitionsnivå och målmedvetenhet, men även en teknisk skolning och mognad i sina värderingar som sticker ut. En stor eloge till hennes tidigare tränare och väldigt roligt att Linköping som stad får fram unga lovande spelare. Nu ska vi fortsätta ge henne de bästa förutsättningarna att utvecklas så hon kan bidra till LFC´s fortsatta framgångar, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC i ett pressmeddelande.

Från Vikingstad SK

Ella började spela i Vikingstad SK 2012, men redan som 10-åring bestämde hon sig för att satsa på fotbollen. Hon gick då, som ensam tjej, över till Stångebro United för att få möjlighet att träna mer fokuserat och kunna utvecklas än mer. Och ännu mer fotboll kom det att bli. Dagtid går hon fotbollsinriktning på Arenaskolan och ser nu fram emot elitsatsningen och att bli en del av truppen. Hon är en ung och mycket lovande talang som nu har skrivit på för representationslaget.

– Det känns jättekul att få förtroendet och den här möjligheten i LFC. Jag har haft kontakt med andra klubbar också, men det känns helt rätt att få spela på toppnivå på hemmaplan. Den träningsmiljö jag har nu är både utmanande och rolig, och ger mig de bästa förutsättningarna för att bli ännu bättre, säger Ella Lundin.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
15 ° C
15.2 °
13.3 °
92 %
4.1kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °