4 C
Linköping
lördag, mars 2, 2024

227 personer fick egenförsörjning via Linkstep

Stångåstadens kompetensförsörjningssatsning Linkstep, som hittills hjälpt cirka 227 personer till egenförsörjning, kommer att fortsätta sin verksamhet även under 2023. Satsningen fortsätter bedrivas i Stångåstadens regi med Linköpings kommun som huvudfinansiär.

Linkstep har drivits av Stångåstaden sedan 2019. Inledningsvis med finansiering från Linköpings kommun men under de senaste två åren med finansiering från Europeiska socialfonden, ESF. Linköpings kommun går in med en finansiering på 2,5 miljoner kronor årligen under avtalstiden 2023–2025.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi kan fortsätta detta viktiga arbete. Att fler kan försörja sig själva och ha ett jobb att gå till gynnar både oss som fastighetsägare och våra hyresgäster. Det går dessutom helt i linje med vårt uppdrag att utveckla Linköping och skapa trygga och attraktiva bostadsområden, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden och säger Fredrik Lundén (M), ordförande för arbetsmarknadsnämnden flikar in.

– Tillsammans för Linköping (S+M) vill erbjuda så många vägar som möjligt till egen försörjning. Vi ser att Linkstep är ett utomordentligt komplement till övriga insatser. Därför har vi avsatt medel i nämndens internbudget för att driva Linkstep vidare med oförminskad styrka.

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.9 °
3.7 °
99 %
5.7kmh
100 %
lör
4 °
sön
9 °
mån
5 °
tis
1 °
ons
1 °