18.9 C
Linköping
torsdag, september 21, 2023

Stångåstaden renoverar fastigheter i Ryd

Stångåstaden har sitt största bostadsbestånd i stadsdelen Ryd. I området finns det med bostäder, studentbostäder och en fin centrumanläggning. Fastigheterna byggdes på 1960-talet och är i behov av renovering.

I samband med renoveringsarbetet som preliminärt påbörjas runt årsskiftet 2023/2024, gör Stångåstaden en stor satsning för att utveckla och förnya stadsdelen. Den första etappen i renoveringen för Stångåstadens hyresgäster påbörjas preliminärt runt årsskiftet och görs i samarbete med hyresgästerna. Ett arbete som kommer att pågå fram till år 2035.

Omfattande satsning

Satsningen är omfattande. De befintliga bostäderna ska renoveras och fastigheterna ska uppdateras till rådande standarder. Att utveckla utemiljön och livet mellan husen är också en prioriterad fråga och viktig för det trygghetsskapande arbetet. Ambition är att ta ett helhetsgrepp och i det ingår även planer på att komplettera och utveckla fastighetsbeståndet i Ryd.

– Vi skulle exempelvis vilja få in radhus i området och vi har hittat ett antal möjliga förtätningslägen för det. Vi vill också gärna bygga och komplettera med nya flerbostadshus och nya studentbostäder. Vi hoppas dessutom kunna skapa och erbjuda bostadsrätter i stadsdelen, något som saknas helt idag. Även ytorna runt centrum skulle kunna kompletteras med både ny handel och nya bostäder, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 75-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser...
Nu i höst inleder Linköpings kommun pilotprojekt kring det kontroversiella språkkravet på anställda i...
Den man som polisen söker efter igår i trakterna runt Ljung utanför Linköping...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
18.9 ° C
19.8 °
18.2 °
78 %
4.6kmh
0 %
tor
24 °
fre
21 °
lör
18 °
sön
16 °
mån
18 °