3.6 C
Linköping
måndag, april 15, 2024

Stångåstaden satsar på laddplatser för elbilar

Stångåstaden fortsätter nu sin satsning på laddplatser för att underlätta för sina hyresgäster att kunna ladda sina elbilar. Under det senaste året har antalet laddplatser ökat från 90 till 142 och ambitionen är att fortsätta bygga fler laddplatser.

Störst efterfrågan på laddplatser ser Stångåstaden i de centrala delarna av staden och i synnerhet vid nyproducerade bostäder. Därför förbereder Stångåstaden alltid med laddinfrastruktur vid alla parkeringsplatser i samband med ny- och ombyggnationsprojekt.

Underlättar för att skaffa elbil

Det senaste tillskottet är ett laddkluster med sex laddplatser i Lambohov. Stångåstaden erbjuder även sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det är tekniskt och ekonomiskt möjligt.

– Så länge det finns en efterfrågan bland våra hyresgäster så kommer vi fortsätta bygga nya laddplatser. Vi kommer fortsätta erbjuda både laddkluster, som är ett kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet, och enstaka laddplatser som vi ser en hög efterfrågan på. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden i ett pressmeddelande.

RELATERADE ARTIKLAR

Klockan 20:00 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till stadsdelen Navestad i Norrköping efter samtal...
Över hundra anmälningar har inkommit till polisen angående skadegörelse på bilar i området Lagerlunden...
Klockan 03:46 inkommer ett larm till polisen om att det iakttagits någon form av...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.6 ° C
4 °
2.7 °
75 %
4.1kmh
0 %
mån
10 °
tis
6 °
ons
9 °
tor
4 °
fre
7 °