-1.9 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Polis: Bränder, grovt rån och trafikolyckor

Polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Polispatrullerna har hanterat rutinärenden såsom exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller samt utfört kontroller av personer och fordon.

Grov misshandel och grovt rån.
Polis larmas 23:30 till en Gottfridsberg där okända gärningspersoner tagit sig in i en lägenhet och misshandlat två personer med ett tillhygge samt tillgripit värdesaker. De har sedan lämnat platsen i bil. En av de misshandlade personerna förs till sjukvård med oklart skadeläge.

Vid halv ett-tiden stoppas en bil och misstänkt stöldgods påträffas. Fyra personer som färdas i bilen grips och anhålls senare av åklagare.

En dörrknackning har genomförts. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning, förhör hålls och beslag har gjorts. Polisen arbetar med vidare utredningsåtgärder.

Brand, Norrköping
Larm 23:57 om brand i en garage-länga, Vilbergen, där nio bilar har skadats. Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats i samband med branden. Det uppges inte ha funnits någon spridningsrisk till intilliggande bostadshus.

Händelsen utreds som skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Brand, Norrköping
Polispatrull beordras 01:01 till Ljura med anledning av att det brunnit i ett soprum. Brandorsaken är oklar. Förhör hålls och en anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

Trafikolycka, Norrköping
Larm 02:02 om singelolycka på riksväg 51, Svärtinge, där en personbil uppges ha väjt för en hare och kört in i ett räcke. Föraren kontrolleras av ambulanspersonal, men behöver inte föras till sjukvård. Det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Inbrott, Norrköping
Polispatrull beordras 03:32 till Gamla Staden där ett larm har gått efter att åverkan har gjorts på en entrédörr till ett företag. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas. Det är oklart vad som/om något har tillgripits. Platsen dokumenteras. En anmälan gällande stöld genom inbrott alternativt försök till stöld genom inbrott upprättas.

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-1.9 ° C
-1.1 °
-2 °
93 %
3.6kmh
100 %
sön
-2 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °