-1.9 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Polis: Berusade personer, viltolyckor och inbrott

Polisen har hanterat cirka 40 ärenden av olika karaktär i länet. Polispatrullerna har hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Timmerbil välte vid Kvarsebo

Polis och räddningstjänst larmades klockan 07:21 till länsväg 911 i Kvarsebo, Norrköping. Det var en timmerbil som vält. Föraren kom initialt inte ur bilen men var till synses oskadd.

Vägen är avstängd och i nuläget finns ingen prognos om hur länge.

Arbetsplatsolycka i Linköping

Polis och räddningstjänst larmades i morse till Berggårdsvägen i Ryd med anledning av en misstänkt arbetsplatsolycka. En person hade av oklar anledning fått jord över sig.

Personen vårdas, vaken och talbar, av ambulanspersonal. Polisen kommer att förhöra personer och dokumentera olycksplatsen för att utreda vad som inträffat.

Inbrott hos frisören

Polisen larmades 22:45 till en frisörsalong i centrala Norrköping med anledning av ett inbrott. En man ska ha krossat minst en ruta till lokalen och sedan tagit sig in där han stulit gods. Flera polispatruller involverades och i närområdet påträffades den misstänkte gärningsmannen som greps. Han är i 35-årsåldern och är misstänkt för stöld genom inbrott, senare anhölls mannen. En brottsplatsundersökning genomfördes.

Rattfylleri i Skänninge stoppat av allmänheten

Polisen kallades igår kväll till en mindre kollision på riksväg 51 i Risinge, Finspång. En bilist hade blivit påkörd bakifrån. Inga personskador men den påkörande bilisten lämnade olyckplatsen innan polis kom fram.

Samma bil blev inblandad i ytterligare en olycka, nu på Mjölbygatan i Skänninge. Inte heller denna gång några personskador men rådiga vittnen på platsen misstänkte att allt inte stod rätt till och hindrade föraren att lämna platsen.

Polisen misstänkte att det rörde sig om rattfylleri och det visade sig stämma då mannen blåste över 2.0 promille. Mannen misstänks för rattfylleri samt brott mot knivlagen. 

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1.9 ° C
-0.6 °
-2 °
91 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
1 °
ons
3 °
tor
4 °