-0.5 C
Linköping
söndag, mars 26, 2023

Nya simhallen öppnar den 22 april 2022

Nu har kommunen bestämt ett exakt datum för när Linköpings nya simhall ”Tinnerbäcksbadet” ska öppna. Den datumet är den 22 april 2023.

Sommaren 2019 inleddes markarbeten och pålning för grunden till Linköpings nya simhall. Det var startskottet på det nära fyra år långa arbete med Tinnerbäcksbadet. Efter ett antal upphandlingsturer med en byggentreprenör så har kommunens bolag; Lejonfastigheter, Serneke och en rad andra aktörer lyckat att bygga färdigt badhuset.

Tinnerbäcksbadet har tre vattenrutschbanor

Planerna på en ny simhall, som ska ersätta den gamla simhallen från 1965, har varit ett ärende som skapat många heta politiska debatter om bland annat var simhallen skulle placeras.

Beslutet om en ny simhall togs av Linköpings kommunfullmäktige 2014 och sommaren 2019 togs första spadtaget på Folkungavallen bredvid äldre simhallen som ska rivas så småningom.

Den gamla simhallen ska rivas. Hur det blir med Tinnebäcksbadet är än så länge höjt i dunkel . Foto: Tommy Pettersson

– Snart har vi äntligen Sveriges nyaste och finaste simhall, och jag hoppas den blir till glädje för alla Linköpingsbor, att så många som möjligt får chansen att besöka den, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande på kommunens hemsida. Hennes ”regeringskollega” Niklas Borg (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen stämmer in i glädjen över att bygget är färdigt att tas i bruk.

– Den nya simhallen har varit efterlängtad av många och det är därför glädjande att vi nu äntligen kan slå upp portarna för alla badsugna. Extra roligt är också att den nya simhallen kommer att erbjuda en modern simsportarena i nationell toppklass som kommer vara till stor glädje för simsporten.

Innehåll i nya simhallen:

  • 50-metersbassäng, med 10 banor och läktare för publik
  • 25-metersbassäng, med 6 banor med höj- och sänkbar botten
  • Hoppbassäng med två 1-meterssviktar, två 3-meterssviktar samt trampoliner på 1 meter och 5 meter samt läktareUndervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten
  • Rehabbassäng med höj- och sänkbar bottenFamiljebad med tre vattenrutschbanor, vågbassäng, strömmande kanaler och barnbassäng, samt bubbelpool, bastu och ångbastu
  • Separat relaxavdelning med bubbelpool, avsvalningsbassäng, ångbastu och två torrbastur
  • Solterrasser på plan 10 och 12Träningslokaler och gymDrygt 1 000 omklädningsskåp.
  • Två serveringar

RELATERADE ARTIKLAR

Earth Hour 2023

Igår klockan 20 30 till 21 30 inträffade Earth hour 2023 och precis som...
Natten till torsdagen slutade trygghetslarmen hos kommunens hemtjänsttagare att fungera. Problemen berodde på en...
Man häktad misstänkt för mord på kvinna. En man i 20-årsåldern har i dag...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt snöfall
-0.5 ° C
0.5 °
-0.8 °
83 %
4.6kmh
100 %
sön
0 °
mån
-1 °
tis
2 °
ons
2 °
tor
0 °