3.5 C
Linköping
lördag, februari 24, 2024

En gemensam jul står för dörren – Michael Gharib räddar julafton för många barnfamiljer

Nu är det hög tid att uppmärksamma Michael Gharibs arrangemang ”En gemensam Jul”. Ett arrangemang som äger rum i Munkkällaren på Läroverksgatan på självaste julafton.

Michael Gharib har under flera år framgångsrikt samlat in pengar och försökt att hjälpa till under julhelgen med sitt filantropiska projekt.

Utrymmet för konsumtion minskar

Premiär för “En gemensam jul” gick av stapeln år 2018 i Linköpings Arena sedan 2019 har han flyttat till Munkkällaren. I dagarna är Gharib i full gång med förberedelserna för att återigen bjuda in barn och föräldrar till julmat, dryck, livemusik samt en tomte med julklappar till barnen.

– Vi vänder oss till alla med barn, ungdomar, de som är ensamma och familjer som inte har möjlighet att fira julen på ett traditionellt sätt av olika anledningar. Det finns tyvärr grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns barn och ungdomar i Sverige som lever med föräldrar med psykisk ohälsa eller som befinner sig i missbruk, berättar Michael Gharib och fortsätter.

– Elräkningar, inflation och arbetslöshet äter upp möjligheten att ordna en trivsam jul för en del familjer. Därför köper jag in olika presentkort från mataffärer, julklappar biocheckar och annat som kan önskas av barnfamiljer.

Linköpingslistan stöttar Gemensam jul

Det nya fullmäktigepartiet Linköpingslistan har nyligen beslutat att starta en tradition där partiet samlar in pengar varje år till en verksamhet som de vill stödja.

– I år stöttar vi Michael Gharibs och hans verksamhet där han bjuder in barn, familjer och ensamstående till en gemensam aktivitet på julafton, säger ordförande i partiet Christer Mård som också berättar att man samlat in 12 500 kronor till Gharibs aktivitet.

Gharib har dessutom fått erbjudande om att hämta leksaker från Inter agentur till “En gemensam jul”.

Insamlingen

– Jag har arrangerat ”En gemensam Jul” i fyra år nu och jag vet att det betyder mycket för många. Alla familjer med barn och även de som är ensamma är välkomna, säger Michael Gharib.

I fall man som privatperson eller företagare vill skänka ett bidrag eller någon julgåva till barnen så går det bra ända fram till julafton det är bara att kontakta Michael Gharib per telefon/SMS: 0705925957. Det går även bra att swisha till ovanstående telefonnummer. Pegarna går oavkortat till julklappar, mat och dryck samt presentkort som delas ut på julafton.

RELATERADE ARTIKLAR

Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning med drönare i samband med hockeymatchen mellan LHC och...
SMHI har under den senaste tiden utfärdat flera gula och orangea vädervarningar i länet...
Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets materielverk (FMV) och tagit emot en...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
klar himmel
3.5 ° C
4.9 °
2.7 °
87 %
1.5kmh
0 %
lör
6 °
sön
6 °
mån
4 °
tis
5 °
ons
6 °