5.8 C
Linköping
torsdag, februari 29, 2024

Kommunens Budget för 2023 klubbades igår

Idag klubbades Linköpings kommuns budget för 2023 med plan för 2024-2028. Det var Socialdemokraternas och Moderaternas budget som planenligt antogs på fullmäktiges sammanträde.

Förutom budget så avhandlades det ett antal motioner och stort antal val till förtroendeuppdrag som ska börja gälla från nästa år och fyra år framåt.

Oförändrad skattesats 2023

Budgetdebatten kom främst att handla om hur mycket skatt som Linköpings medborgare ska taxeras nästa år. Prioriteringar på så kallad Kärnverksamhet var också uppe i debatten

– Nu har kommunfullmäktige fattat beslut om budget för 2023 och det är en budget som omsätter över 12 miljarder kronor. Och ett väldigt viktigt besked till Linköpingsborna i budgeten är att vi lämnar skattesatsen oförändrad. Det innebär att vi fortsatt kommer att ha regionens lägsta skattesats och det är viktigt att vi har en låg skatt för att Linköping ska vara en attraktiv plats att bo och leva på, säger Niklas Borg (M), tillträdande förste vice ordförande i kommunstyrelsen och får naturligtvis understöd från sin samarbetspartner Kristina Edlund (S), tillträdande ordförande i kommunstyrelsen.

– När Socialdemokraterna och Moderaterna nu lägger fram vår första gemensamma budget så är det tydligt att vi kommer att satsa på kärnverksamheten. Vi kommer göra satsningar som är riktade mot förskolan, mot grundbemanningen inom äldreomsorgen och mot att våra socialsekreterare ska få en bättre arbetsmiljö.

RELATERADE ARTIKLAR

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade i veckan att avgifter för viss vaccination mot covid-19. Den 1...
Regeringen har idag utsett Juno Blom till ny barnombudsman och samtidigt chef för Barnombudsmannen. Juno...
Hele 84 procent uppger att de har tillgång till den sjukvård de behöver. 61...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
5.8 ° C
6.7 °
4.8 °
74 %
5.7kmh
20 %
tor
6 °
fre
7 °
lör
7 °
sön
6 °
mån
4 °