-7.5 C
Linköping
tisdag, november 28, 2023

Polis: Bråk, Tumult och smällare

Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon, hanterat berusade personer och hanterat viltolyckor.

Bråk i Oxelbergen

Polis larmades 22.13 till en adress i Oxelbergen, Norrköping, med anledning av ett bråk i en bostad. Enligt larmet var det ett bråk mellan en man och en kvinna. När polis kom fram till adressen fanns ingen misstänkt kvar på platsen. En man kunde gripas av polis klockan 22.56. Mannen anhölls vid klockan 06.00 efter beslut av åklagare, mannen misstänks för rån.

Tumult i Marielund

Polis kontrollerade 23.35 en berusad person som gick på vägen i området Marielund, Norrköping. Mannen togs med till polisstationen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Vid omhändertagandet uppstod tumult och personen försökte skada polisen. Mannen greps.

Brand på Överstegatan

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades 23.49 med anledning av en brand i ett flerfamiljshus på Överstegatan, Linköping. Branden var på en balkong och det brann med öppna lågor när räddningstjänst och polis kom fram. Ingen person befann sig i bostaden. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Smällare i Svärtinge

Polis larmades 00.26 till Svärtinge, Norrköping, med anledning av att personer setts kasta smällare mot hus och altaner vid Hultaområdet. Polis åkte till platsen och fem personer, alla pojkar mellan 15 och 17 år, kontrollerades och deras vårdnadshavare kontaktades. En av pojkarna misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och en anmälan skrivs.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som...
Igår kväll begicks ett grovt våldsbrott i centrala Norrköping när en man blev...
Ett barnet är i tioårsåldern Barn skadades i en trafikolycka i Norrköping under eftermiddagen....

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
molnigt
-7.5 ° C
-6.3 °
-8 °
87 %
6.2kmh
75 %
tis
-6 °
ons
-2 °
tor
-2 °
fre
-5 °
lör
-6 °