-1 C
Linköping
söndag, december 4, 2022

Polisen: Inbrott i bil i Tokarp

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två har gripits.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Allmänhetens vakande ögon är guld värda

En inringare ser två mörkt klädda personer vid en bil på Fårullsvägen i Tokarp, Linköping. Inringaren hade hört dunkande ljud från bilen och misstänkte att det var ett pågående inbrott i bilen. Polisen fick också ett vagt signalement. Det visade sig också senare att det hade varit inbrott i en bil, rutan hade krossats och en airbag hade stulits.

Inringaren såg att personerna lämnade platsen springande mot Tokarpsskolan. Där kontrollerades en person av polis utan anmärkning. En annan patrull mötte en bil som lämnade Fårullsvägen. De vände om och fick stopp på bilen. I bilen fanns två män som passade in på beskrivningen samt dessutom var blöta. Det sistnämnda, att vara blöta, passade heller inte in på deras förklaring om hur det kom sig att de var på platsen. Männen greps misstänkta för stöld. Bilen togs i beslag.

Allmänhetens ögon är avgörande och med tips som detta om pågående brott har polisen en bra möjlighet att arbeta.

Rånad på mobiltelefon

Polis larmades igår kväll med anledning av ett rån mot en person i området Östantill. Enligt samtal till polisens ledningscentral hade en ung person rånats på sin mobiltelefon av två personer. Polis åkte till platsen för att utreda vad som hänt och har bland annat pratat med vittnen och andra personer med anledning av brottet. Polisen utreder händelsen som rån.

Äldrebrott igen

Polisens kontaktcenter, 114 14, tog emot tog emot ett samtal igår gällande en stöld från en äldre kvinna i hennes bostad i området Tannefors. En okänd person hade under fredagen varit på besök hos kvinnan och på söndagen upptäcktes att värdesaker saknades. Polis har varit hos kvinnan och tagit uppgifter för en anmälan om stöld.

RELATERADE ARTIKLAR

Polisen publicerar nu på sin hemsida en bild på den försvunna Liselotte för att...
Idag togs Martin Modéus emot som Svenska kyrkans ärkebiskop. Mottagandet skedde under en högmässa...
Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
mulet
-1 ° C
-0.3 °
-1.4 °
88 %
4.6kmh
100 %
sön
-1 °
mån
-1 °
tis
-1 °
ons
-2 °
tor
-3 °