4 C
Linköping
söndag, mars 3, 2024

Nya satsningar på bibliotek och läromedel

Imorgon tar kommunstyrelsen beslut om nya satsningar på bibliotek och läromedel i grundskolan. Biblioteksverksamheten och grundskolan i Linköping får extra pengar för att köpa in böcker och läromedel innan årsskiftet.

Satsningen är en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, som kommer styra Linköpings kommun i en “stabil minoritet” från och med 1 januari 2023.

Pengar tas från resursmedel

Finansieringen sker genom fördelning av Kommunstyrelsens resursmedel för 2022, vilket gör att satsningen kan genomföras under hösten.

– För mig är det viktigt att vi prioriterar kärnverksamheterna. Just läsfrämjande insatser för unga är något vi moderater har lyft sedan länge, säger kommunalråd Niklas Borg (M) i ett pressmeddelande.

En miljon till nya böcker

Biblioteksverksamheten får 1 miljon kronor som ska gå till inköp av böcker. Grundskolan får 16 miljoner kronor för tidigarelagda inköp av läromedel.

– Jag hoppas fler Linköpingsbor hittar till biblioteken och upptäcker allt man kan ta del av. Särskilt viktigt är det för barn som inte har läsandet med sig naturligt hemifrån, säger kommunalråd Kristina Edlund (S).

RELATERADE ARTIKLAR

De orangea vädervarningarna duggar tätt i Östergötland. Detta innebär ett stort antal samhällsstörningar, bland...
Polisens regionledningscentral har hanterat ett 105-tal ärenden som rör Östergötlands län. Inga större händelser eller...
Pinkade och drog till sig uppmärksamhet Polisen undersökte 19:47 ett tips från allmänheten om två...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
16FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
4 ° C
4.2 °
1.7 °
95 %
2.6kmh
100 %
sön
9 °
mån
6 °
tis
1 °
ons
5 °
tor
3 °