12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisen: Flera bedrägerier

Polisens regionledningscentral har hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen kallades 04 49 till Vattengränden i Norrköping med anledning av ett pågående inbrott på ett företag. Polispatrullerna ställde upp sig strategiskt och inväntade att en polishund skulle komma till platsen.

Nosen gjorde jobbet

Hunden spårade från Vattengränden till Vattengatan och Sandgatan över bron mot Gamla Rådstugvägen. Där greps en misstänkt man i 25-årsåldern. Hunden spårade vidare efter stöldgods och en annan patrull dokumenterade brottsplatsen. Vilka fynd som gjordes är ännu oklart.

Bråk utomhus

Polisen larmades igår kväll till Hagagatan med anledning av ett bråk utomhus. Personen som larmade polisen hade sett flera ungdomar som var delaktiga i bråket.

Polisen fick kontakt med två killar i 15-årsåldern. De ska ha blivit misshandlade av fem ungdomar, dessa hade lämnat platsen när polis anlände.

Två anmälningar om misshandel kommer att skrivas. Inga formella förhör har hållits på grund av killarnas åldrar. Vårdnadshavare har kontaktats. Det finns ingen misstänkt för brotten.

Polisen har inte fått några uppgifter om att det ska röra sig om allvarliga fysiska skador, men i övrigt är skadeläget oklart. 

Bedrägerier i Norrköping

Polisen fick igår vetskap om att en kvinna i 75-årsåldern som bor i Norrköping blivit utsatt för ett bedrägeri.

Kvinnan blev uppringd av en person som sa att denne ringde från ett teknikföretag.
Kvinnan ska ha uppgett sina bankuppgifter, det är oklart om kvinnan blivit av med några pengar. Polispatrullen hjälpte kvinnan att spärra bankkortet. Målsägandeförhör har hållits. Händelsen rubriceras som bedrägeri, det finns ingen misstänkt. 

Bedrägeri i Linköping

Polisen larmades till en matbutik på Värmevägen i Linköpings kommun. Butikskontrollanter hade kontrollerat en man och en kvinna som misstänks för bedrägeri. Mannen och kvinnan ska ha använt falska etiketter på burkar de pantade.

Både mannen och kvinnan är i 20-årsåldern. De greps misstänkta för bedrägeri.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °