9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Polisnatten: Fylleri trafikbrott och trädbrand

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Höga smällar

Polis larmades 23 41 till Hageby, Norrköping, med anledning av att inringare hört höga smällar. När polis anlänt till platsen söktes området av och samtal fördes med personer som rörde sig utomhus. Inga tecken på brott har konstaterats. Orsaken bakom smällarna tros vara fyrverkerier.

Träd brann i Skäggetorp

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 23 49 till Skäggetorps centrum, Linköping, med anledning av brand i ett träd. Polis på plats kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt. 

Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades 04 28 till E4:an i höjd med Herrbeta, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska två bilar vara inblandade i en kollision som skett i norrgående körriktning. När polis anlänt till platsen visade det sig att den ena bilisten kört på den andra bilisten bakifrån. Den drabbade bilen ska därefter ha hamnat i diket. En anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada kommer skrivas. Den vållande bilen har också tagits i beslag.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °