17.5 C
Linköping
måndag, augusti 15, 2022

Polisnatten: Kvinnomisshandel och inbrott

Polisen i Östergötland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan klockan 22 00 och 07 00.

Polis kallades under kvällen till en bostad i Linköping. En kvinna hade blivit utsatt för en våldsam man som hon har haft en relation med. Mannen ska utsatt kvinnan för misshandel och sedan lämnat platsen. Polisen kunde gripa honom på en annan adress i Linköping. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Mannen anhölls under natten av åklagare, misstänkt för två brott i nära relation, misshandel och grovt olaga hot. Han är i 25-årsåldern.

Körde ut på fältet

02.59 En polispatrull meddelade 02 59 att de hade följt efter en bilist på Lambohovsleden och att föraren hade kört ut på ett fält och sedan sprungit från platsen. Polisen fick tag i föraren, en man i 60-årsåldern. Han blåste positivt vid kontroll för nykterhet och blev misstänkt för rattfylleri. Han togs med för ytterligare provtagning.

Inbrott i Mjölby

Väktare kontaktade polis 05 03 om inbrott i en butik på Kungsvägen i Mjölby. Väktare och polis kom dit. En ruta var trasig. Ingen misstänkt kunde anträffas på platsen. Polisen sökte i området utan framgång, dokumenterade vad som hade hänt, och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart vad som kan ha stulits

RELATERADE ARTIKLAR

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Under morgonen fick polisen in samtal om en skadad person utomhus i Mjölby. Försök...
Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
dimma
17.5 ° C
18.7 °
17 °
97 %
2.1kmh
100 %
mån
29 °
tis
30 °
ons
29 °
tor
28 °
fre
31 °