12.6 C
Linköping
torsdag, oktober 6, 2022

Polisnatten: Misshandel på Stora torget

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan klockan 22 00 och 07 00. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Utöver detta har polisen hanterat diverse ärenden med skadegörelse, påverkade personer och trafikbrott.

Inbrott

Polisen fick samtal 01 40 om att en man försökte göra inbrott i en skåpbil som stod parkerad vid korsningen Källvindsgatan / Nygatan i Norrköping. Polis kom dit och fick direkt mannen under kontroll. Han greps och belades med handfängsel. Det fanns glaskross inne i skåpbilen. Mannen greps för försök till stöld och skadegörelse. Efter att ha sökt i området med hund, hållit förhör med vittnet och dokumenterat händelsen i övrigt så hävdes gripandet. Men mannen fick ändå stanna på polisstationen för tillnyktring enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad. Han är i 30-årsåldern.

Inbrott genom stöld

Väktare ringde 02 21 polisen om inbrott i en restaurang på Ingelstad, Norrköping. En glasruta var trasig. Polisen kom dit. Ingen misstänkt fanns kvar. Polisen undersökte brottsplatsen och det visade sig att någon hade öppnat kassaapparaten. En okänd summa kontanter ska ha stulits. Polisen dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om stöld genom inbrott.

Misshandel på Stora torget

Polisen tog igår kväll emot överfallslarm från en matbutik på Stora torget i Linköping. En man hade varit våldsam inne i butiken. Han hölls kvar av personer på platsen i väntan på polis. Polis på plats. Ytterligare patruller anslöt. Polisen tog kontroll på mannen och förde honom till polisstationen.

En person i personalen ska ha blivit slagen i ansiktet. Polisen höll förhör med vittnen och har inlett en förundersökning om misshandel. Den skadade mannen var inte i behov av sjukhusvård. Den misstänkte mannen blev gripen, preliminärt misstänkt för misshandel. Han är i 25-årsåldern.

Uppdatering 20.35

Brottsrubriceringen i anmälan blir grov misshandel, då den gripne mannen ska ha både slagit och sparkat målsäganden, med skador som följd.

RELATERADE ARTIKLAR

Idag har Tåkernfonden delat ut och Tåkernpriset 2020 går till Urban Ekstam. Prissumman är...
Krisledningen är aktiverad inom förvaltningen Leanlink, som bedriver kommunal äldreomsorg och hemtjänst i Linköpings...
Nu på lördag börjar älgjakten i Östergötland och den fortsätter ända fram till 31...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätta regnskurar
12.6 ° C
13 °
11 °
76 %
9.8kmh
40 %
tor
14 °
fre
14 °
lör
14 °
sön
14 °
mån
13 °