9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

Beachsanden tas bort från Borggården och Sommargågatan monteras upp

Hundratals kubikmeter sand skyfflas nu bort efter SM-veckan ”beachtävlingar”. Nu ska sanden komma till nytta för andra ändamål. Samtidigt monteras nu återigen Storgatans och Platensgatans så kallade Sommargågator.

Veckan innan SM-veckan startade fylldes Borggården i Linköping med totalt 569 kubikmeter sand från olika platser i landet. Den sanden håller nu kommunen på att tas bort.

Sand till lekplatser

Igår började arbetet med att frakta bort sanden igen och den kommer att användas på flera olika ställen runtom i Linköpings kommun. En del går till sandstränder på kommunens badplatser, en del till beachvolleybollplaner samt påfyllnad av sand i lekmiljöer.

– Vi planerar bland annat att fylla på med sand vid badplatserna i Berg, Brokind, Hult, Ljungbadet och Sibborpsbadet. Sedan ska vi undersöka möjligheterna att bygga en permanent anläggning för beachhandboll i anslutning till Ryd sportcenter, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef på Linköpings kommun på kommunens hemsida.

För fjärde året i rad monteras nu Sommargågatan på Storgatan. Foto: Tommy Pettersson

I måndags började kommunen att bygga sommargågatan. Gatornas tillfälliga sittplatser, blom- och trädlådor och bilhinder kommer att vara kvar till och med 28 augusti. Från och med 29 augusti går bussarna som vanligt längs Storgatan. Precis som tidigare år går busstrafiken längs Drottninggatan i stället.

På sommargågatan gäller ”Gångfart” innebär att alla fordon måste anpassas till gångtrafikanterna hastighet. Även förare på elsparkcyklar måsta alltså anpassa sig till de gående.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °