9 C
Linköping
söndag, oktober 2, 2022

SM- veckan blev en stor framgång för värdstaden Linköping

Drygt 4 000 deltagare i 31 idrotter gjorde upp om SM-medaljer i olika idrottsgrenar på nio arenor runtom i Linköping och under SM veckan jobbade ungefär 1 500 ledare.

Cirka 1800 funktionärer däribland hundratals medarbetare från Linköpings kommun, Riksidrottsförbundet och SVT har arbetat inför och under SM-veckan med allt från att förbereda arenor och hjälpa publik.

Bra väder och gott humör under veckan

280 svenska mästare korades under de sex dagar SM-veckan pågick. SVT har sänt live från en stor del av tävlingarna. Det har varit mer än 150 programpunkter under hela evenemanget och publikläktarna har på de flesta ställen varit fulla.

– Jag är så stolt över det engagemang som medarbetare, besökare och Linköpingsbor visat under SM-veckan. Vart jag än rört mig under veckan har jag mötts av glada och stolta Linköpingsbor, proffsiga medarbetare och nöjda representanter från Riksidrottsförbundet och SVT. Tillsammans har vi visat att Linköping håller högsta klass i genomförandet av stora evenemang, säger Niklas Borg (M), kommunstyrelsens ordförande i ett uttalande på kommunens hemsida.

RELATERADE ARTIKLAR

Den 1 oktober inrättas sex nya civilområden i Sverige, varav Östergötlands län ingår i det...
Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 80-tal ärenden som...
Hälso- och sjukvårdsnämnden har i veckan fattat beslut och avsatt resurser för att Region...

FÖLJ LKPG.NEWS

3,582FöljareGilla
81FöljareFölj
15FöljareFölj

VÄDRET I LINKÖPING

Linköping
lätt regn
9 ° C
9.7 °
8.7 °
94 %
2.6kmh
75 %
sön
10 °
mån
13 °
tis
15 °
ons
17 °
tor
15 °